Mode in mijn kindertijd

Auteur: Jetty Temme

Hé Marie-Anja,

Wat ben je weer lekker bezig, ik zie het allemaal weer zo voor me, die klompjes, schotse rokken (met speld uiteraard), twinsets, noem maar op. Jonge jonge, we voelden ons echt prinsessen! Een witte plooirok heb ik ook nog gehad, ik me kan me nog herinneren dat als ik erop had gezeten, de plooien eruit waren! Wat me ook nog als de dag van gisteren bijstaat is de petticoat die ik kreeg voor onder de prachtige jurk die voor de hernieuwing van m'n doopbeloften was aangeschaft (foto's staan op m'n Hyves, voor de deur in de Corn. Roobolstraat). Er zat een opblaasbare band in, als ik dat ding te hard had opgeblazen, wat uiteraard niet mocht van m'n moeder, en erop ging zitten, vloog de hele voorkant van m'n jurk omhoog! Bij die nylon jurkjes heb ik geen beeld (misschien wel verdrongen?).
Jij hebt het over een maasei, mijn moeder had zo'n houten geval, wij noemden het paddestoel, dat bestond uit twee delen, een soort houten hoedje met een losse steel. Als je het in elkaar zette leek het op een paddestoel, je trok er een kous overheen, vasthouden aan het steeltje, en stoppen maar. Was eigenlijk best wel een handig ding!

Marie-Anja, een prangende vraag: waar zijn die mooie witte schoentjes gebleven van je 1e communie?

Ik heb weer genoten!