Piet de "dief"

Auteur: Peter Fijma

Ik had juist mijn rijbewijs in dienst gehaald en omgewisseld voor een burgerrijbewijs, toen ik bij het -destijds overbekende stads-)expeditiebedrijf ABC (met felgele auto's) ging werken. Wij vervoerden dagelijks de toenmalige "onverwoestbare" King=Cornbroden en ik had lange tijd de wijk West met De Gruyter-, Carels, Simon de Wit, 4=6 en overige winkels, die ik -in de vroege voorzag van vers brood. Van enkele winkels hadden wij een sleutel.

Die onfortuinlijke morgen stond ik met mijn felgele Renault-Goelette op het Van Hogendorpplein en had mijn lading in de winkel gezet; met een smak gooide ik de zware achterdeuren van de auto dicht en............. vergat mijn vingers terug te trekken ! In de vroege morgen gilde ik het uit, want mijn duim was aanzienlijk gehavend. Gelukkig had ik toen al een verbanddoos in de auto.

Dit speelde in 1966, maar weet het nog als de dag van gisteren; de wond is nog te zien op mijn 63r.