Tekenleraar van Driel

Auteur: Okko Steensma

Beste Jan,

Bedankt voor je leuke reactie. Ik heb de heer van Driel de laatste keer ontmoet bij de uitvaart van onze klasseleraar Versteeg in 1978.
Wat ik altijd zo fijn vond aan van Driel dat hij altijd iets van kunst herkende in je werkstukken.
Tijdens de werkweek in Putten (zie ander stukje over Patrimonium) zaten we op een avond binnen omdat het buiten regende. We zouden een binnenactiviteit doen. Tekenen, boetseren, kleuren, etc., etc. Ik had er eigenlijk helemaal geen zin in maar ik pakte toch de Wasco krijtjes en begon rondjes te tekenen op een a4-tje. Hierna vulde ik de rondjes met gemixte kleuren, waarbij de kleuren in elkaar overliepen. Het zag er m.i. niet uit want ik was a) niet echt gemotiveerd en b) ben ik een slechte tekenaar. Dhr van Driel kwam langs en bekeek de tekening, hield zijn hand ervoor om enig perspectief te krijgen denk ik, en zei met zijn traditionele zachte stem: 'prachtig dat kleurenpalet, wat heb je dat mooi gedaan'. Hij kwam heel geïnteresseerd over.