Inktlap

Auteur: Nancy Neys

Ja ook ik had een zelfgemaakte (door mijn moeder) inktlap van verschillende stukjes stof opelkaar. De randen waren met een kartelschaar geknipt. Ik zat op de Maria Regina School. In de eerste klas leerden we eerst de letters schrijven. Ik weet niet of we eerst met een potlood moesten schrijven. Wat ik me herinner zijn de tafeltjes met rechtsboven het schuifklepje waar je inktpotje inzat. Daarnaast ruimte voor je potlood/pen? We hadden eerst tafeltjes meen ik met een open ruimte daarna kwamen de klaptafeltjes. Ook het schoolbord kon toen op en neer. Ik denk dat dit al in de nieuwe school was. Dus eerst met de pen, ik begon volgens mij niet met een kroontjespen maar met een gewone rechte pen met zwarte inkt. Een hele pagina, bijvoorbeeld a. Je had ook een vloei, waarmee je te dikke inkt weg kon halen. Maar je moest dan oppassen voor vlekken. Als je heel mooi en netjes had geschreven dan kreeg je daarvoor een punt. Had je 10x een ruime voldoende (met stempeltje, daarna een plaatje?) dan mocht je een andere kleur inkt uitzoeken. Rood, Groen, Blauw. Tijdens de Sinterklaastijd kreeg je een stempel van Sint of Piet.