Auteur: Jan Luiten

Zelf een radiootje in elkaar solderen. Nog zie ik dat papiertje met een schema met geheimzinnige blokjes, lijntjes en pijltjes en bijschrijften als R1, OA81 en 500 pF. Samen met mijn oudere broer gingen wij ook een kristalontvanger, want zo heette dag ding, maken. Aangezien wij in Osdorp woonden gingen wij voor losse onderdelen naar een winkel in de Burg. Roellstraat. De naam is me ontschoten. Ik weet nog hoe trots we waren toen het apparaat het deed.
Vorige maand was ik toevallig in de Vijzelstraat en dacht bij Aurora voor mijn zoontje een bouwpakketje voor zo'n radio te kopen. Nou, vergeet het maar. De eigenaar verzekerde mij, dat er al jaren geen belangstelling is voor het zelf bouwen van elektonische spulletjes. Toch wel jammer.