Kampclub en andere clubjes

Auteur: mieke huijsen-alberding

Beste Fred,

Ik heb met plezier de herinneringen gelezen over de kampclub.Ook ik, Mieke Huijsen(Alberding) ben verschillende keren meegeweest.Ik ben iets jonger dan jou (1946) maar ik denk met plezier terug aan die tijd. Mijn broer Frits ,die 5 jaar ouder is en nicht Wil Faassen zijn ook meegeweest te kamperen. Ik kan me nog goed het vlag hijsen herinneren.Een hele ceremonie. Ik hoopte altijd dat ik ook een keer de vlag mocht hijsen,maar helaas is dat nooit gebeurd.
Ook ging ik samen met vriendin Gertie Roozen(Kok) naar allerlei clubjes van de speeltuinvereniging.De kleiclub,tekenclub en ritmisch dansen en niet te vergeten de operetteclub op woensdagavond. Ik heb daar tot mijn 14e jaar opgezeten en heb in menige operette meegespeeld. De opvoeringen in Krasnapolsky en later in Marcanti.Geweldig .
De namen van de leiding daarvan weet ik helaas niet meer,maar tante Annie en ome Frans Staubach en tante Cor en ome Henk Oosterling kan ik nog wel herinneren.
Zelf heb ik op de Queridoschool gezeten en wij woonden eigenlijk wel een beetje uit de buurt,n.l. in de Nieuwpoortstraat. Mijn nicht Wil Faassen woonde in de Joris van Andringastraat.
Ook het boerenkool met worst eten kan ik me nog best wel herinneren. Altijd met nieuwjaar. Wat hebben we een geweldige tijd gehad.
Groeten,
Mieke Huijsen-Alberding