kampclub

Auteur: Frits Alberding

Beste Fred,mijn herinneringen komen weer boven,de kampclub daar keek je de hele week naaruit.Declub koste vijfentwintig cent,daar boven op moest je tweekwartjes sparen voor de kampweek.Daarvoor had je een kampclub kaart.Het volksdansen,liedjes zingen en twee groepen die met elkaar de strijd aangingen ommoeilijke vragen te beantwoorden.Nou de groep die won dat waren pas kanjers de volgende week won dan de ander weer.N AMEN KOMEN WEER BOVEN ,ik zat op een heleboel clubs,tekenclub onderleiding van Jan Plemper,een bouwkundigtekenaar, hij werkte in de denBrielstraat een soort industriegebied,in een houtenkeet,ik ben vaak daar wezen kijken,woonde toch vlakbij in de Nieuwpoortstraat 102.Hr Plemper was ook mede verantwoordelijk voor de wandelclub.Op leer bewerkingnzat ik ook de namen van de twee dames weet ik niet meer..Vliegtuigclub,daar deed ik ook aan. De man die ons les gaf kwam altijd op een brommer. Circus club heb ik ook aan meegedaan.Al met al een reusefijnetijd gehad ,als er nog meer te binnen schiet ,ik schrijf het wel op, zoals de operetteclub olv hr saerstad en zijn vrouw, dochter Mariane heeft het in Frankrijk nog ver gebracht met ballet. Dan niet te vergeten dansles gegeven door de hr reinink en zijn vrouw.Ook was er ieder jaar een sportdag in de speeltuin van sportpark de ruyter,na afloop kreeg je een diploma als je had gewonnen,ik heb er twee, voor hardlopen enverspringen als het goed is heb ik die nog ergens op zolder ligggen ,heb ze nooit weggedaan.Namen komen nu ook boven drijven,Ome Thijs vd berg fam Oosterbaan,Oom huub,Onze pianiste was de zuster van frans Staubach. tante jannie was onze favoriet,fam dewolf,jou ken ik ook Fred allleen ik ben twee jaar ouder,je zat in een lagere leeftijdsgroep op de kampclub dus ook in het kamp andere groep.Kinderen van vroeger ik begin maar;Willy Faassen,Gerda Wareman,Hans Clowting,Henkie Oosterbaan,Jan Klaasen erzullen deze dagen wel meer namen uit mijn geheugen rollen, hopende iets bij gedragen te hebben,dat had ik er graag voor over, Frits Alberding Hoorn.