Aanvullende informatie Hoorn: 26-02-2010

Auteur: Frits Alberding

Beste Fred, ik heb toch nog op zolder drie diploma's gevonden van het sportfeest van sportpark de ruyter,uit 1954, 1955,1956. Bovendien zaten daar ook nog bij drie diploma's van het amsterdams speeltuinverbond. Dit waren wisselbekerwedstrijden athletiek. IK was een van de uitverkorenen die mocht uit komen voor sportpark de ruyter, niet zonder succes,daar behaalde ik eerste prijs estafette,
tweede prijs verspringen en een jaar later tweede prijs estafette, dit alles in de jaren 1954,1955. Die wedstrijden werden georganiseerd door het amsterdams speeltuin verbond.Omdat ik goed gescoord had op de sportdag van sportpark de ruyter mocht ik mijn krachten meten met alle andere jongens uit amsterdam. Om goed voor de dag te komen werden we getraind door de heer Rijnink,ook de meisjes. Het resultaat was toen, dat we van alle deelnemers de meeste overwinnigen behaalden. Er kwamen honderden mensen kijken in die tijd. Ook heb ik nog herinnerings vaantjes van de sportfeesten van sportpark de ruyter ,uit 1954, 1955 en 1956.
Dit was een ongelovelijke fijne tijd,het vormt je zelfs voor je latere leven ,je leert in een collectief te functioneren. Nou Fred als je er belang bij hebt op scans van boven genoemde diploma's geef mij dan je email adres,dan komt het dik voor elkaar. Er schiet mij nog een naam tebinnen ,n.l Hanny Ottevanger,een klein slank meisje, maar oersterk. Ze ging geen gevecht uit de weg. Wat zal er van haar geworden zijn? Ik doe gaarne de groeten aan iedereen die dit ook allemaal mee hebben gemaakt. Frits Alberding.