Accordeon

Auteur: Simon Stammis

Mijn neef en ik stapten in Sloterdijk op de Haarlemse tram naar Halfweg.
Hij zeulde met zijn accordeon en ik mijn gitaar en toen de conducteur kwam kochten we onze plaatsbewijzen; twee 'retourtjes'. Maar de conducteur liet weten dat ook voor de accordeon een plaatsbewijs nodig was. Nou, vooruit dan maar. 's Avonds laat stapten we te Halfweg op voor de terugreis en opnieuw kwam een (andere) conducteur om de plaatsbewijzen te laten afknippen. Omdat hij alleen ons tweeën zag, was zijn vraag waar het derde kaartje voor nodig was. Wij vertelden dat dit voor de accordeon was. Dát vond hij beslist onzin. Hij nam het kaartje terug en gaf ons contant het geld dat we ervoor betaald hadden en beloofde dat hij zijn collega daarop zou aanspreken. Onze muzikale avond kon nu helemaal niet meer stuk.