Smitstraat versus Geuzenveld

Auteur: Fred

Wat grappig dat meerder mensen uit de Smitstraat naar Geuzenveld verhuisden. Ik woonde in Geuzenveld van 1964 tot 1974 . Toen ik op mezelf ging wonen was mijn eerste woning in de Smitstraat 45 hs . April 1977 - Oktober 1979. 2 huizen naast de schoolingang. Tegenover de groenteman en aan de achterkant lag het schoolplein.
De woningen waren/zijn van woningbouwvereniging Het Oosten en stonden toen op de nominatie om gerenoveerd te worden. Sommigen waren zelfs al dichtgespijkerd net als die van mij. Maar de planning daar liep uit, de houten schotten voor de ramen werden weer weggehaald en ik mocht in een benedenwoning gaan wonen tot de renovatie echte aanvang nam. Dat duurde dus nog ruim 2 1/2 jaar. Ik heb er met plezier (met een Geuzenveldse "dame") gewoond ondanks dat er alleen koud stromend water in de woning was en geen douche gelegenheid. Uiteraard was dat het eerste wat we toen aangepast hebben.