Jan Wever, oud leerling van de IJpolderschool

Auteur: Jan Wever

Mijn vader (oud hoofd van de IJpolderschool, overleden in1989) was een goede kennis van bakker Boogaard. Ze zaten samen in "De commissie tot wering van schoolverzuim", een commissie die, (zoals de naam al aangeeft) het toen veel voorkomende schoolverzuim (kinderen werden thuis vaak ingezet voor allerlei werkzaamheden) moest terugdringen. Ik ben met mijn ouders wel eens op bezoek geweest bij de familie Boogaard (ik herinner mij dat het ene oog van de bakker niet helemaal recht stond) en natuurlijk werden we getrakteerd op dat overheerlijke Sloterdijkse krentenbrood! Ook aan bakkerij Droogh in de IJpolder heb ik goede herinneringen. De bakkerij werd gerund door twee broers. Broer Piet kwam in de jaren '60 (toen wij verhuisd waren naar Hensbroek in de kop van Noord-Holland) nog wel eens bij ons op bezoek. Drie kinderen van de andere broer hebben bij mijn vader in de jaren '50 op school gezeten: Rietje, Jaap en Kees.