doeloe

Auteur: Rob Mosselman

Hoi allemaal,

Ja Nancey, onze generatie neemt het nog mee omdat het door je ouders is meegegeven.De generaties na ons krijgen het, zoals je het goed verwoord, al wat minder mee en zo wordt het allengs veel minder.De gerechten zoals je oma en moeder het maakten worden niet meer gemaakt dus er zit niks anders op dan maar naar Indonesie te verhuizen,whaha, want daar wordt nog wel zo gekookt.(grapje)
Het ras zoals de indo is houdt op een gegeven moment op met bestaan het is helaas niet anders.Onze kinderen gaan helemaal op in de nederlandse samenleving.Je kan ze onze waarden en normen en cultuur meegeven en hopen dat ze er iets mee doen.Maar de indo gaat ontegenzeggelijk verdwijnen.Maken wij niet meer mee denk ik en misschien maar goed ook.
Ver van familie is een hele leuke film heb hem al gezien en het leuke is dat je de jaren 60 er in herkent.Zoals inrichting van de huizen, de kleine kamers en het koken, als het moet, midden in de kamer..toch een stukje jeugd die je meegemaakt hebt he??Leuke is ook dat je ziet wat een lekkerbekken de indo's zijn omdat gedurende de film je ook allerlei eten voorbij ziet komen...onze eigen eetcultuur.
Tja voor wat betreft de reunie..wie gaat dit oppakken?Lijkt me een leuk idee maar is een hoop geregel.Je moet maar de tijd en vooral zin hebben om dit op poten te zetten.Nou ja misschien pakt iemad dit op desnoods doe je het met een groepje.

Tot zover maar weer, we houden contact.

Rob Mosselman