Super, zo'n mooi boek over Nieuw-West!

Auteur: Huub Derksen

Wat een geweldig! Alweer een (ongetwijfeld prachtig) boek over een Amsterdamse buurt van Ton Heijdra! Hij heeft ook nog een hele mooie productie. Vaak zie ik hem (misschien in gedachten verzonken) over de Haarlemmerdijk fietsen. En, hoe melancholiek stemt zo'n foto van het Sloterparkbad op de voorzijde van zijn nieuwste boek! Het stemt me wel een beetje weemoedig! Wij (het gezin waaruit ik voortkom!) bewoonden een doorzonwoning in de Woutertje Pietersestraat, ingericht met die strakke, moderne, meubels van o.a. Gispen... Het zonlicht 's ochtends op het marmoleum. Het geluid van tram 13 (toen nog rijdende over de Bos en Lommerweg/ Burgemeester de Vlugtlaan), brommers versterkt in de badkamer met de betonieten bak. Het had toch de opgeruimde geur/ smaak van de vooruitgang... waar velen misschien wel naar terug zullen verlangen.