De geschiedenis van de Westelijke Tuinsteden

Een foto uit het boek met als inzet de voorkant van het boek zelf wie, wat, wanneer, waar

'Amsterdam Nieuw-West', een schitterend boek van Ton Heijdra.
Op woensdag 1 september om 17.00 uur in de Van Eesterenzaal, Jan Tooropstraat 6 te Amsterdam zal het eerste boek overhandigd worden aan stadsdeelvoorzitter Achmed Baâdoud.

Een hebbeding voor iedereen. Want Ton Heijdra schetst in zijn boek de complete geschiedenis van onze Westelijke Tuinsteden van duizend jaar terug met de kleine dorpjes Sloten, Osdorp en Sloterdijk tot aan de vorming van het stadsdeel Nieuw-West in 2010.

Op zaterdag 4 september signeert de auteur bij boekhandel Meck en Holt, Tussen Meer 46/48. Bij de presentatie en het signeren geldt een eenmalige aanbiedingsprijs van € 19,95. Vastgestelde verkoopprijs € 22,50; formaat: 225 x 245 cm; pagina's: 168; 247 illustraties.

Meer weten? Lees hier de aankondiging op Samen Nieuw West (overgenomen uit De Westerpost).

Michiel Tromp

Een erg mooi boek en een mooie (maar te kleine) tentoonstelling

Ik heb genoten van het boek en de tentoonstelling. Geboren in 1958 in de Herman de Manstraat weet ik nog veel over het spelen aan de Sloterplas (oostoeversteiger), op "de dijk" en het hangen bij "het sluisje" (Cramergracht). Ook de bouw van de Philipsflats kan ik me nog (vaag) herinneren. Een echte sentimental journey!!. Op de site zag ik zelfs nog mijn oude kleuterschoolje vlakbij de Lourdeskerk en de Immaculataschool.
Erg leuk dat de bezoekers van de tentoonstelling direct met elkaar in gesprek raakten: "waar komt u vandaan? wanneer woonde je waar??" etc. Ik denk dat er nog veel meer foto's en materiaal moet zijn. Jammer dat het zo snel voorbij was!

Huub Derksen

Super, zo'n mooi boek over Nieuw-West!

Wat een geweldig! Alweer een (ongetwijfeld prachtig) boek over een Amsterdamse buurt van Ton Heijdra! Hij heeft ook nog een hele mooie productie. Vaak zie ik hem (misschien in gedachten verzonken) over de Haarlemmerdijk fietsen. En, hoe melancholiek stemt zo'n foto van het Sloterparkbad op de voorzijde van zijn nieuwste boek! Het stemt me wel een beetje weemoedig! Wij (het gezin waaruit ik voortkom!) bewoonden een doorzonwoning in de Woutertje Pietersestraat, ingericht met die strakke, moderne, meubels van o.a. Gispen... Het zonlicht 's ochtends op het marmoleum. Het geluid van tram 13 (toen nog rijdende over de Bos en Lommerweg/ Burgemeester de Vlugtlaan), brommers versterkt in de badkamer met de betonieten bak. Het had toch de opgeruimde geur/ smaak van de vooruitgang... waar velen misschien wel naar terug zullen verlangen.