de Gruyter van Hogendorpstraat

Auteur: willij van Veen Jansma

Ik weet zeker dat er vroeger nog een de Gruyter was op de hoek van Hogendorpstraat hoek Groen van Pinsterenstraat. Mijn oudste Zus heeft daar namelijk in de jaren 50 gewerkt,Zelf ben ik in de van Boetzelaerstraat geboren naast de snoepwinkel van Dirk Hogentoorn en naast mijn de Fam Jansen (Oom en Tante) Mijn Ome Henk Jansen was Fruitkoopman en fietste met zijn bakfiets door de buurt vol fruit Zaterdags stond hij op de Lindegracht.( De foto boven van de oud buurtbewoners staat hij op de foto tussen de 2 Dames Ja hij leeft nog steeds hij is ver in de 90 en woont op de oude Kainefabriek Zij zoon Nico Jansen is voetballer geweest eerst bij Fc Amsterdam later bij Feyenoord en RWDM BElgie. Ik heb op de Bentinckschool gezeten en op de Rochussenschool. Tot aan mijn trouwen heb ik op het van Beuningenplein en de hele buurt gezeten . Werkte ik bij Piller confectie atelier Ik heb hele mooie herinneringen aan dez buurt