staatsliedenbuurt

Auteur: ria hoogeveen

Ik heb vroeger in de wittenstraat gewoond en ben daar ook geboren, tot mijn 20 thuis gewoond en na ons trouwen nog 2 jaar in de woning van mijn opoe je mocht geen oma zeggen dat was een belediging, ik heb daar een heel fijne jeugd gehad en had het nooit willen missen. mijn hele fam woonde trouwens in de buurt en zelfs nog 2 tantes bij ons op de trap.
ik zat op de jacob de wittschool.
Ik heb met plezier al de verhalen gelezen over de v.d hoopstraat ik had een tante die woonde in de kleine v.d hoopstraat.
Mijn vader werkte bij de tram en reed op lijn 10 als ik voor het raam stond kon ik zo zwaaien als kind .
Er is veel v eranderd mijn geboorte huis staat niet meer het huis van opoe ook niet meer jammer maar het waren halve woningen dat willen de mensen niet meer,nou ik heb genoten in ons huis geloof dat maar.
mijn moeder spaarde met een spaarkaart voor de sinterklaas kadotjes bij de speelgoed winkel op de hoek v.d van hoogendorpstrtaat, een mooie tijd.