verhalen; crijnssenstr/ p.stuyvesantstraat

Auteur: irene STIL

Herinneringen.
Ih het kort:
Dries de schillenboer (ook wel genoemde schillenpik)achteraf wel een beetje gek die scheldwoorden.Bakker Wolf naar mijn geheugen hadden ze een zoon die Leukemie had (kaal hoofd)v/d chemo nu ik beter weet.van die ziekte beseften wij niet eens wat het was.P.stuversant 6 was zeker een bibliotheek en ook heel wat jaren, daar ik zelf op mijn autoped voor mijn vader altijd boeken moest ophalen/terug brengen,en een keer door een regenjas meneer met niets eronder geconfronteerd werd op weg naar huis,en nooit heb durven te zeggen,wat waren we toch (ergens) bang voor, en aan de andere kant weer niet.Janje van Alles woonde naast hun winkel(tje) die noemde wij oom Cor en tante dat vindt ik nu nog het mooiste oude winkeltje van de buurt,alleen al die geur (petroleum)en alles wat er aan het plafond hing, glazen deksel dozen met het snoep er in,wat zullen kinderen daar toch het een en ander snoepje of dropje gepikt hebben (uit Armoede).Maar we gingen er wel bijna dagelijks heen voor het een of ander.Ook dat met tollen ze wel eens door de ramen vlogen en dan zeggen dat je het NIET gedaan het met jouwetol.We speelden in de Crijnssen zomers veel houtslag met pinkeltje.?Als ook boven Diederiks de melkboer hoek postjeskade/crijnssenstr. woonde Meneer de Boef zo heete hij met vrouw en dochter,Hij was politieagent op de overtoom.Ik zelf heb op de gracht postjeskade in de winter met schaatsen een kind uit een wak gered mijn zus Ria en Henny Stil wisten dat nog,ik zelf was het helemaal vergeten.(leuk om dat te horen)Wie kent ook nog het pondje ome Cor.Alsook pondje kostverlorenvaart/baarsjes ,mijn oma woonde op de kostverlorenkade aan de overkant v/h water. Ook tegenover de school hoek crijnssen/v.Renselaerstr.was een winkel die in nylonkousen (nu panties)de ladders ophaalde,kan je je nu niet vooorstellen.van Aardweg op de Baarsjes ja die winkel liep goed,zelf ben ik daarna en al mijn zussen en oom naar de Jacob Marisschool geweest.Wie nog meer???