Haarlemmerdijk / straat /en op die ouwe lindengracht

Auteur: P.M. VAN ZWAM

Kan me nog herinneren dat in de winkelweek van december 58 of 1959 de winkelpuien op de Haarlemmerdijk en straat in oud Hollands Anton Piek stijl werden omgebouwd , prachtig was dat die ouwe gevels van hout. ook het personeel liep in kledij uit eeuwen geleden . Jammer dat ik er niets over lees op deze site,maar misschien dat iemand die er in die tijd woonden er iets meer over kan vertellen Heb wel eens gehoord dat het thema "DE GOUDE EEUW WAS", maar sfeervol was het wel op de Haarlemmerdijk en straat
waar je naar de Volendammers naar kerstliederen luisterde en bij
de Co-op en Wijnberg heerlijke koekkruimels kocht voor 5 ct
en zaterdag`s met je ouders naar de Lindegracht
ja...... TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON ,en als ik heden ten dage nog wel op de markt loop en goed mijn oren en ogen de kost geef, dan is er nog wel iets van die Jordaanse sfeer , vooral als je een moeder en dochter hoort kletsen , bij een kraam, dan denk je ja... het is er nog ,niet ingestudeerde plat
op zijn Amsterdams ,maar echt, uit de jordaan gegrepen
dat doet mij altijd goed als ik deze praatjes hoor op de markt