IK HEB THUIS OOK ZO'N DING

Auteur: Piet Veenboer

Ik kan me volledig voorstellen, dat de generatiegenoten( ik ben 72), van hun kleinkinderen een gebruikte computer krijgen. Deze werd dan in de kast gezet met de gedachte:"Die bekijken we tzt wel eens". Een toetsenbord? Nooit geweten, waar de A zit!
Ik zat in 1952 op de broedermulo in de Marco Polostraat en deze broeders hadden een 20-tal oude kantoorschrijfmachines op de kop getikt. Er werd een typeleraar ingehuurd en we konden na schooltijd typles nemen. Resultaat: een diploma op 14-jarige leeftijd en het idee toetsenbord is nooit meer verdwenen(want dat is in alle jaren daarna hetzelfde gebleven).
Resultaat 2:in militaire dienst getypt, 1e baas veel getypt, 2e baas veel getypt en na mijn pensioen kreeg ik een computer mee naar huis(er waren er genoeg).
Ik besef, dat ik op dat gebied een zondagskind ben. Daarom raad ik alle generatiegenoten aan:"Maak gebruik van die oude computers, want je kunt zo veel leuke dingen mee doen"