koekfabriek

Auteur: Joop Komen

Ik ben alle drie delen met jullie meegewandeld Fons en heb genoten van de wandeling.
Je hebt het jaartal niet genoemd waarin je deze wandeling beschreef, maar ik was zo vrij het jaartal 1942 te kiezen. Toen was ik namelijk 12 jaar en ik schat dat jij ook een jaar of twaalf was tijdens deze bewuste voettocht.
A propos, die koekfabriek naast de "Maggi" heette de "Patria".
En op Sloterdijk woonde in die tijd de bekendste krentenbroodbakker van Amsterdam e.o. genaamd Boogaard. Zijn zoon Piet was van mijn leeftijd en zat bij me in de klas op de "van Houweningen MULO".
Ik kan een boek schrijven over mijn jeugd in de van Beuningenstraat nummer 46 tegenover de Chininefabriek en dan vooral over de tijd in W.O. 2, maar dat boek zal wel in mijn hoofd blijven vastzitten. Soms schrijf ik echter nog wel eens een paar herinneringen uit die tijd op diverse fora op Internet waaronder ook HGvW., meestal in het Gastenboek en dan onder eigen naam of pseudoniem en een enkele keer op de hoofdsite.
Bedankt dat je mij met jullie mee liet wandelen.