hoofddorpkwartier

Auteur: Tjerk Smit

Wat goed Rein, dat je zoveel mooie dingen over onze geliefde buurt rond het Hoofddorpplein hebt opgeschreven. Ook ik heb daar een geweldige jeugd gehad al zat ik op een andere school dan jij ( nl, de Bennebroekschool) Ik neem aan , dat ook jij vindt , dat de speeltuinvereniging Hoofddorpkwartier heel bepalend is geweest voor het maatschappelijk gebeuren in de buurt.
Ik speelde met mijn vriendjes veelal rond de Westlandgracht, de Warmondstraat bij het " pompie"" Op de Sloterkade gingen we kijken bij het schutten van boten. Later kochten we van onze zakcenten een coupe melba bij Febo in de Zeilstraat. Ik neem aan , dat je eerste bioscoop bezoek in het Victoria-theater een geweldige belevenis was. Is er trouwens ooit een boek of boekje over onze geweldige buurt geschreven ?