Albo

Auteur: Michaëla Rippen
1 Fan

Mijn moeder had het er toevallig van de week nog over dat ze met de Albo sneeuwitje had gespeeld en zij was de boze stiefmoeder (ze heet Annie Belderink meisjesnaam)
De kapper waar de meneer het in het vorige stukje over had weet ik volgens mij wel hij heette volgens mij ome Jan en ik mocht altijd een boodschappie voor hem doen.
ik moest dan een onsie ham of kaas halen en dan kreeg ik altijd 5 cent en dan mocht ik wat kopen. Wij speelden altijd in de Albo (ik heb trouwens een krantenbericht gelezen dat de Albo weggaat er staan verouderde speeltoestellen en er ligt allemaal vuilnis het gaat een moestuin worden..... belachelijk zoiets moet je in ere houden)
mijn opa en oma woonde in de Jasper Leijnsestraat aan de speeltuin en dan floot mijn opa naar ons en dan gooide hij een papiertje met centen erin naar beneden(ze woonden 3 hoog) en dan mochten we een pakkie ijs kopen bij de groenteman in de straat. Er was ook een pierebad in de speeltuin die altijd met water stond als het warm werd en dat was natuurlijk geweldig want je ging niet zomaar naar een zwembad ofzo. Ik heb hier een heerlijke tijd gehad!