Correctie

Auteur: Henk Schmidt

Hoi Jan, de film Turks Fruit speelde zich af in het rechterpoortje , was een atelier van een schilders bedrijfje . De opnamen met de fiets ( niet bloot)vanuit de poort in de stromende regen , verzorgt door de brandweer . De binnen opnamen waren in de studio gemaakt. een waarheids getrouw beeld , ik stond er bij , net als veel jeugd uit de staatsliedenbuurt.

Het witte , houten huis behoorde toe aan de fam. Boekel de notabelen van de staatsliedenbuurt. De rederij met scheepshelling was daar gevestigd. Het bootje van Boekel lag bij de Haarlemmerpoort en voer naar Amsterdam Noord , later zijn zij overgenomen door rederij Kooy . De fam. Boekel waren vooraanstaande mensen , zowel in bestuurs functies van de speeltuinvereniging als wel van de kofbal vereniging Westerkwartier en waren bevriend met mijn grootouders Jan en Cato Eikelhof