digitale platenspeler

Auteur: Peter van Zwam

leuk Bert dat je reageert , nou ik heb nog 3 78 toeren draatafels
1 Triotrack 1 Dual wisselaar en een Zolid die op de computer kan
maar heb deze op een klasse sony versterker en grote geluidsboxen staan
je weet niet wat je hoort als je een gave 78 toerenplaat draait
de dynamiek is werkelijk fantastisch ,mijn liefde voor de grammofoonplaat is zeer groot bezit zelf zo`n 6000 lp`s en in mijn studio heb ik een snelstarter
direct drive (zonder snaar) van Technics, en heb ook nog een bijna spiksplinternieuwe draaitafel een Philips 212 electronic met tiptoesten
deze is werkelijk zo mooi alsof hij uit de winkel komt , heb deze dan ook niet in gebruik maar als verzamelobject en voorlopig in een doos opgeborgen
Over die dynacord ,... die was plusminus 80 breed en 30 hoog en liep inderdaad een beetje taps toelopend , heb deze versterker nog in 1969
verkocht aan Dijkman in zijn eerste pandje op de Rozengracht vlak bij de Westertoren, kreeg er nog 80 gulden voor. ja dat waren nog eens tijden.
laatst liep ik langs een muziekwinkel waar nieuwe VOX EN MARSHAL versterkers en boxen verkocht werden, nog net zo uit in de prille jaren 60.
ja dan komt je jeugd en de beatperiode weer ingedachten naar boven drijven .