Deottermoetblijven.nl

Auteur: null

Ik wilde dat een journalist nu ook eindelijk eens iemand anders interviewt over molen De Otter dan Paul Rijkers. Het is duidelijk dat de molenaar (is hij dat wel? want hij draait de molen nooit) een voorstander is van verplaatsen van de molen. Zo zijn er ook legio mensen die voorstander zijn van behoud van De Otter op zijn huidige plek. Cultuurhistorici en ook zeker molenaars.
Paul Rijkers heeft de afgelopen jaren niets gedaan ter behoud van de molen en de molen en zijn bijbehorende gebouwen en schuren laten verloederen. Dat terwijl er veel gemeenschapsgeld is gestoken in de restauratie van de molen in 1996. Een schande.
De molen laten staan op zijn huidige plek geeft gestalte aan de historie van Amsterdam. Daar kunnen veel Amsterdammers en toeristen van genieten. Hoeven ze niet voor naar het museum in Uitgeest.
Meld je aan voor het behoud van de molen aan de Kostverlorenvaart op www.deottermoetblijven.nl of via facebook.
Karin Huigsloot