Slotervaart

Auteur: moleman

Herinneringen vanuit de wandelwagen waar ik inzat:)
Dan heb ik het over 1953-1959

Ik kwam daar altijd met m'n moeder. M'n tante woonde in de Jacob Geelstraat. Overal lagen nog bergen met zand, en er werd flink gebouwd.Wij woonde zelf in de Haarlemmerstraat, waar ik ook geboren ben.
Het was zo'n beetje als op die foto. Ik heb me altijd afgevraagd waarom er zoveel van die lange en hoge zandheuvel lagen waar schijnbaar niets mee gedaan werd. Nu weet ik beter. De A10 loopt daar nu overheen, en andere wegen tram/autobus banen.
We zullen toen met de bus gekomen zijn. Ik kan me herinneren dat wij altijd uit de straat kwamen t.o het huis waar m'n tante woonde. Aan het eidn daarvan een grote weg waar de bus stopte. Oja in de Jacob Geelstraat stond ook nog een kerk.
De laatste keer dat ik in die straat was was ergens in 1983
Daarna is m'n tante gescheiden en naar Hoorn verhuisd waar haar oudste dochter ook woonde.

Toen ik in een tehuis terecht kwam in de Vossiusstraat liepen wij vaak naar het Jan van Galenbad. Ook kwamen we in het Hallentheatre Cliff Richard films kijken, prachtig.

In 1959 verhuisde wij naar West, Jacob van Lennepstraat. Oma verliet haar tuinhuisje op "Nut en genoegen", waar ik regelmatig logeerde.En kwam op de Jacob Geelstraat bij haar oudste dochter inwonen.

Misschien kom ik snel daar in de buurt wonen.NW van het park.