Re: westlandgracht 175 herinneringen

Auteur: Marijke Kloppenburg

Peter Peerdeman:
Wat grappig te lezen over de buurt waar ik ben geboren! het was op de westlandgracht 175 ik was in 1943 geboren en weet nog enorm veel van de buurt! De fam. Boellaard ging in de zomer vaak op de fiets naar het Amsterdamse Bos met veel kinderen en ouders van de gracht, dat waren nog eens tijden! Ik weet nog dat wij ook mee gingen en mijn zus afja viel toen in het water en dreigde te verdrinken, toevallig zag ik dat en wist haar naar de kant te krijgen! consternatie natuurlijk, verder was het spelen op de gracht enorm leuk, eerst zonder verkeer toen was de straat van ons.
Wij woonden op 2 hoog en onder ons woonde mevr. Overbeek met 1 dochter, de naam ben ik vergeten, haar man was piloot bij de KLM en is ergens in de Oost bij een vliegtuigongeluk omgekomen! Ik weet nog dat hij eens thuis kwam en bij ons een grote kam bananen kwam brengen! de fam. Heijke woonde boven ons een grote familie de vader was kleermaker en later is de zoon Jan ook kleermaker geworden, hij woont ik Castricum en wij komen geregeld nog bij elkaar.
Ik weet nog de enorme winters in de jaren 50 en hoe we sneeuwhutten op het trottoir aan de grachtkant maakten die weken bleven staan en waar ook wel zwaar om gevochten werd. kortom een leuke jeugd in een fijne buurt, waar ik nog wel eens langs ga om te kijken hoe het verandert in de loop der tijd.

Ken ik jou niet? Zijn wij ooit eens 'vriendjes' geweest in 1961? Zat jij later niet in de bloemenhandel?