Re: Muziekinstrumenthandel in Amsterdam

Auteur: Leo Timmermans

Fred:
Muziekhandel Dijkman zat in de jaren 60 ook in de Sarphatistraat met een grote winkel . Mijn toenmalige vriend en bandmaat Sjaak B. kocht er een Schaller KV50 versterker (werelds).Op Zondagmiddag met mijn (toen nog) vriend Ruud M. kwijlend voor de etalage's van Dijkman aan de Rozengracht, hij kocht er zijn eerste nieuwe STAR drumstel. Ik kocht er een Vox bandechootje. Later verhuisde Dijkman naar de overkant aan de Rozengracht in de buurt van het Rothaanhuis, waar ze nu nog zitten. De ouwe Dijkman heeft reeds lang geleden het tijdelijke voor het eeuwige verwisseld.De muziekwinkels in die tijd; Moe Hermans (Utrechtsestraat) , de Sound Shop (Witte de Withstraat), Dijkman (Sarphatistraat en Rozengracht), Timmermans (Bilderdijkstraat), Muller (Raadhuisstraat), de Vreng (Nieuwendijk), de Waal Bilderdijkstraat. In Amsterdam Noord zat er ook nog eentje op de Klaprozenweg vlgns mij maar die winkelnaam ben ik ff kwijt.