Re: Pieter v.d. Werfsraat.

Auteur: Driessen A.H.

Anja Brands.:
Ik ben in 1960 geboren in de Pieter v.d.Werfstraat ,kan me niet heel veelherrinneren want toen ik 4 jaar was zijn we naar osdorp verhuisd.U zal zich waarschijnlijk ons gezin wel herrinneren ,mijn vader was bakker en we hadden 8 kinderen waar ik de jongste van ben.7 meiden en een jongen.Mijn ouders leven helaas niet meer ,mijn vader was van 1917 en mijn moeder van 1925 .Ik zag in de westerpost een artikel staan van deze site en omdat ik gek ben op verhalen van vroeger en oude fotos was ik nieuwsgierig en zag uw verhaal over geuzenveld.Geweldig dat u een computercursus heeft gedaan en dat ik u een mailtje kan sturen.

Wij zijn in in 1956/1957 komen wonen in Geuzenveld. Ik heb gewoon op nummer 21 2hoog. In deze periode was bijvoorbeeld geen brug bij de Alberdagracht en in de winter moesten wij op handen en voeten over een tijdelijke dam om van de burgemeester Colijnstraat richting Sam van Houtenstraat te komen. Op het terrein van het voormalige CBR hebben wij veel fikkie gestookt. In de zomermaanden was een kinderzomerkamp op een kaal terrein tussen de Jacob C.-straat en de Pieter Postsingel.
De Haarlermerweg was van oorsprong een 3-baansweg tussen A'dam-H'weg en Haarlem. Op deze weg gebeurde veel ongelukken. Zo kan ik mijn herinneren dat op de hoogte van geuzenveld aan de H'weg een bushalte was langs het water. Op dat punt heeft de bus het wachthokje geramd waarbij verscheidene mensen om het leven zijn gekomen.