spaarndammerstraat 39

Auteur: Hans van Pol

op nummer 39 was de manufacturen en textiel winkel van Barend van Pol gevestigd, mijn grootvader, samen met mijn grootmoeder Bets van Pol-Klijn, bestierden kleinvak winkel , met duizenden knopen, honderden kleuren naaigaren, klosjes wol, band, ritssluitingen, pantys en kousen, maar ook overall's en spijkerbroeken. Mijn grootvader is overleden in 1970, mijn grootmoeder heeft de zaak alleen, en op de zaterdagen met hulp van ondergetekende voortgezet tot haar dood in 1975, daarna is het pand en de zaak verkocht. Ik heb nog steeds warme herinneringen aan de periode dat ik en mijn nichtjes op verjaardagen "winkeltje" speelden terwijl de visite vrolijk aan de borrel zat.
Ook de andere winkels kan mij nog levendig voor de geest halen, de paardenslager van veen, Bende aan de overkant, de electro zaak, de groenten winkel op 41, bakker rats, etc....
Als ik iets meer tijd heb zal ik pogen een uitgebreider verslag te schrijven.
Hans van Pol