Re: Joop Gerritze

Auteur: anneke segers

wim hemker:
Kees Blauwhof, 29 Sep 2008, 23:44Speeltuin vereniging Hoofddorp kwartier, daar heb ik persoonlijk een slechte herinnering aan, m'n linker knie open tot op het bot doordat ik ten val kwam onder de "grote wip" terwijl die kant juist naar beneden kwam.Ik weet nog dat Ome Jan naar mijn vader is gegaan en die kwam met de DKW van de groenteman, Bert Posthumus, mij ophalen om naar de dokter te gaan.Ze hebben er toen een aantal krammen in gezet (zal ik nooit vergeten), hechten deden ze toen nog niet, als het slecht weer gaat worden heb ik nog steeds last van die knie.Verder veel plezier gehad in de speeltuin, Sinterklaasfeest e.d., was er ook niet een korfbalveld?Zondag's voor 25 cent naar de staanplaatsen in het Olympisch stadion en dan in de rust over de bovenste rand "glippen"naar de marathon of naar de eretribune, ik heb laatst nog eens gekeken, was wel heeeel erg hoog!Bioscoop Victoria, daar zijn wij ook veel geweest evenals de speedway in het Olympisch Stadion, kwam je thuis onder de gravel.ook de bouw van de nieuwe Johannes de Doper kerk was een genot om te zien, er liep ook een z.g. wachter, Ome Japie met z'n derde beentje noemden wij hem, het was Opa Rattevan, woonde in de Weissenbruchstraat 37, 1 of 2 hoog, z'n vrouw noemden wij Opoe Rattevan.In dezelfde portiek woonde een indische man, Nelis heette hij, die at sambal op z'n brood, hadden wij nog nooit van gehoord, maar mijn vader kocht het speciaal voor hem in.Ongelukken in de Haarlemmermeerstraat, ik weet nog dat Dr.bonkevan het Surinameplein frontaal op een andere auto knalde en dat er op zondagmiddag eens een auto bij de drogist (ik ben de naam even kwijt) naast ijzerhandel Spangberg, naar binnen reed.

Hoi Joop, ik ben Anneke segers, de dochter van ome Jaap... die sinterklaas was bij hdk. er was zeker een korfbalveld en de ver. heette AMUM (amstelodamum) ook Alex kan ik me goed herinneren.
groet, anneke