Re: J.M.Kemperstraat

Auteur: Sonja

Ad Vaandering, 28 Oktober 2011, 12:32:
Ik ben in 1939 geboren op nummer 109 1hoog in de JMK en heb er tot 1963 gewoond. Het was een gezellige straat met veel kinderen, ik herinner me de familie's: de Vries, Maarseveen, Kortstra. v. Buren, Arends de bakker, Schats, Becht, Rippens, Bakker, de Blok, de Klerk. Tjemkes die boven ons woonde, Sterker, Wiesener in het benedenhuis onder ons. Mijn neef Ad Vaandering woonde op 101 111 hoog. Aan de overkant woonde een fam. Rutgers (misschien familie van Jan Rutgers).De winkels in onze straat waren: op de hoek van de v Halstraat een fietsenstalling daar tegenover een kruidenier, op de hoeken van de JMK en de Groen van Prinsterenstraat zaten: sigarenwinkel Holsderver, de Sperwer, kruidenier Nieuwendijk en kruidenier de Bruin. er zat ook nog een melkboer in de straat.Ik ben getrouwd met Dinie Voorhamm die in de Fannius Scholtenstraat woonde, we wonen nu in Nieuw Sloten. Een paar maanden geleden liepen we door de JMK en kwamen in gesprek met de huidige bewoner van nr 109, die nodigde ons uit om even in de woning te komen kijken. Het was leuk om na 48 jaar mijn oude woning weer eens te bekijken.

Hoi Ad,
En.....ik was erbij die dag dat we "ons ouderlijk huis" weer eens mochten bekijken. En wat was het veranderd he?
Vroeger leek het veel ruimer dan dat het in werkelijkheid was.
Nu heeft men er een douche en maar één slaapkamer.
Het is een heel leuke buurt geworden en als ik jong zou zijn en starter, zou ik veel liever in de Staatsliedenbuurt wonen dan ergens in de nieuwbouw.
Heerlijk vlak bij het Westerpark, waar we vroeger menig uurtje doorgebracht hebben met spelen. Toen was geluk nog heel gewoon......