Tja, dat goede oude lavet!

Auteur: Hans Staphorsius
Hier zat ons lavet, bijna 50 jaar lang!! wie, wat, waar, wanneer

Hier zat ons lavet, bijna 50 jaar lang!! wie, wat, waar, wanneer Door: Hans Staphorsius

Wat leuk om de verhalen te lezen over het lavet, dat in al onze huizen zat in de jaren '50.
Ik heb als klein kind veel tijd in het lavet doorgebracht, groot genoeg als confortabel zitbad, op de goede werkhoogte voor je vader of moeder om je te wassen en als je nog heel klein was groot genoeg voor 2 kinderen tegelijk.
In de jaren 50 mijn 2 broertjes en ikzelf, in de jaren 80 onze eigen 4 kinderen en als laatste mijn kleindochter. Maar..........................vorig jaar is het lavet na 55 jaar trouwe dienst (als wasmachine met de draaiende schoep en als badkuip) gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe badkamer. Hiermee ging een lang gekoesterde wens in vervulling, maar soms mis ik het lavet nog wel. En de kleinkinderen die nog komen zullen het lavet helaas ook moeten missen. Hans Staphorsius