PARK de KUIL

Auteur: Hans Staphorsius

Leuk die herinnering van Pieter aan het ontstaan van Park de Kuil.
In de tijd dat ik nog niet zelf in de deelraad actief was, was ik met een aantal buurtbewoners, betrokken bij het maken van een beheerplan voor het parkje. Een beheerplan dat er voor moest zorgen dat het natte parkje niet droger werd, maar juist natter en ecologischer om planten en dieren die bij dat soort natuur horen een kans te geven om zich te ontwikkelen. Officieel ben ik nog steeds voorzitter van dit clubje "Vrienden van Park de Kuil" maar na het tot stand komen van het beheerplan is de club in ruste. Hoewel we bij het Milieucentrum Amsterdam nog steeds geregistreerd zijn. Maar dat is ook terecht want op de site van het Milieucentrum is een bijzondere plant uit het park te zien die werkelijk uniek is in zijn soort. Zo bijzonder dat het wel lijkt of iemand hem zelf bedacht heeft..............................Hans Staphorsius