reactie op nostalgische terugblik

Auteur: Okko Steensma
Geuzenveld in aanbouw 1956  <p>Op de achtergrond links, achter de dijk, zie je de portaalkraan bij de in aanbouw zijnde galerijflat van de Dirk Sonoystraat staan en op de achtergrond rechts staat de portaalkraan bij de in aanbouw zijnde maisonnettes van de Sam van Houtenstraat.<br />
Op de voorgrond zie je de heipalen van de Hans Onversaagdstraat en net daarachter, voor de dijk, de heipalen van de Nicolaas Ruychavenstraat.</p>

Geuzenveld in aanbouw 1956

Geweldig dit filmpje. Het eerste beeld al (zie boven is) is heel erg herkenbaar en brengt nostalgische gevoelens bij mij boven.
Als bijlage voeg ik een foto toe die hier mooi bij aansluit. De foto is genomen in 1956 op het moment dat de Bakamabuurt (toen bij velen niet bekend als Bakemabuurt) in volle aanbouw was. Op de achtergrond links, achter de dijk, zie je de portaalkraan bij de in aanbouw zijnde galerijflat van de Dirk Sonoystraat staan en op de achtergrond rechts staat de portaalkraan bij de in aanbouw zijnde maisonnettes van de Sam van Houtenstraat.