Reina Prinsen Geerligsstraat 16 huis

Auteur: marion Kalf

Wat leuk om deze reacties te zien. Ben vandaag met mijn zusters Marina en Brigitte Kalf naar het stadsarchief te Amsterdam geweest. Daar was een fototentoonstelling over Nieuw West van de jaren '51 tot '70. Een aanrader, wel weinig foto's van de R.P. Geerligsstr. Wel van de Burg. Vlugtlaan, Fockstraat, Plein 40-45, Kolenkit, Sloterplas etc. Nog tot 1 januari 2012. Ik zelf heb er gewoond van 1958 tot 1975. Mijn ouders hebben er langer gewoond. Ik herinner me vooral de familie Hein Willy en haar broer, famile Mondriaan, Aafje Laan en haar broertje. Ook herinner ik me dat we in de box speelden, tegenover ons huis. We speelden dan circusje . Wij woonden op 16 huis, tegenover de familie Louhenapessy.. Volgens mij hadden wij geen contact met de familie, misschien mijn zusters. Ik weet het niet meer. Wel keken wij altijd vol bewondering naar het vele vuurwerk en de enorme kettingen van rotjes die in de bomen hingen van de familie Louhenapessy. Geweldig vonden wij dat. De familie Valerius kon ik mij nog goed herinneren. Moeder en dochter, allebei hoogblond en lekker zonnen op het balkon. Verder veel gespeeld op het landje. Veel in de straat, stoeprandje, knikkeren, bordje tik, diefie met verlos etc. Een heerlijke tijd, er waren altijd zoveel kinderen op straat. Onder het poortje doorlopen via de fockstraat en dan de Tienhovengracht naar de dr. O Noordmanschool. Veel geschaatst op het slootje en ijsschotsje springen met mijn zus op de Tienhovengracht, Heel gevaarlijk, wel superspannend. Bij de Gruyter haalden we repen van 10 cent en daar hadden ze van die mooie tegels aan de wand van Indonesische rijstvelden. Prachtig. Bij de dijk haalde ik altijd patat, want die werden vers voor je neus gesneden. Het was op zondagmiddag daar altijd hartstikke druk.
Ook snackbar Eype kan ik mij herinneren. Mevrouw Eype maakte zelf de kroketten en die waren heerlijk. Ben benieuwd of er nog meer reacties komen. Groetjes Marion Kalf