Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

9 Fans

Zelf ben ik geboren in de Reina Prinsen Geerligsstraat 15-hs, als ik met mijn kinderen door de straat fiets, staat de tijd even stil.

Reina Prinsen Geerligsstraat datering: 1953, 10<br />collectie: Volkshuisvesting<br />vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt, G.H.<br />(architect) hoek Hermanus Coenradistraat.<br />Foto Beeldbank van ht Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, april 1954<br />Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt G.H.<br />(architect)

Reina Prinsen Geerligsstraat datering: 1953, 10
collectie: Volkshuisvesting
vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt, G.H.
(architect) hoek Hermanus Coenradistraat.
Foto Beeldbank van ht Stadsarchief van de gemeente Amsterdam, april 1954
Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Hardeveld, J.M.Holt G.H.
(architect)

Ik fiets onder de poortjes waar ik vroeger speelde, en op het pleintje waar we blikkie trap deden,en stoeprandje. Ik herrinner me de buren, van Coetsem, fam.Vieleers, fam.Idzardi, fam.Scholten, fam.Laarman, fam.Muller. Ik kijk of er nog bekende wonen, maar ik zie niemand die ik ken, dan fietsen we om de hoek naar de achtertuin. Ik vertel aan mijn kinderen dat we altijd in de achtertuin aan het spelen waren. En dan gaan we langs de sloot, in de winter gingen we altijd op onze houten schaatsen schaatsen, en dan gingen we onder de bruggetjes. Dan fietsen we langs de speeltuin en het park. Ik zie nog Stam, waar we vroeger snoep kochten voor 5 cent, of koekkruimels, en van Vuuren is er ook nog, en Ijpe de snackbar, alleen er staan andere mensen in. Op de Vlugtlaan zie ik nog de zuigelingenzorg, waar we vroeger allemaal zijn geweest, we waren met zijn elfen thuis. Ik moest vroeger altijd 5 broden halen bij de bakker naast Stam. Ik zei tegen mijn kinderen, ik wil graag een keer langs mijn oude huis gaan, waar ik ben geboren, en vragen of ik 1 keer binnen mag kijken. En de tram was toen nog een kwartje, maar we gingen altijd lopen van ons huis naar de Immanuelschool, die was achter Slotania, ik ben er nog heen gefiets, maar de school heeft nu een andere naam. Ik hoop dat er bekende mensen van mijn oude straat dit lezen, en die willen reageren of contact met mij willen opnemen.
ek140559@hotmail.com

Evie Louhenapessy-Kuhurima

Bekijk meer afbeeldingen

Reina Prinsen Geerligsstraat, achterzijde Prinsen Geerligsstraat, Reina<br /><br />achterzijde<br /><br />datering: 1953, 09<br />collectie: Volkshuisvesting<br />vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.<br />(architect) Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.<br />(architect)  Foto Beeldbank, september 1953

Reina Prinsen Geerligsstraat, achterzijde Prinsen Geerligsstraat, Reina

achterzijde

datering: 1953, 09
vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.
(architect) Collectie: Volkshuisvesting, vervaardiger: Berghoef, prof. J.F.
(architect) Foto Beeldbank, september 1953

Rob Jansen

oude schoolvrienden

Ik woonde ook in Reina Prinsen Geerligsstraat op nr 76. 3 hoog ik zat op school 3 e tot 5e  klas waarnu de kolenkit staat  de Henricusschool   en daarvoor in een keet in de Theodorus Dobbestraat , omdat ze de scholen aan het bouwen waren.

Genet de groeteman . Slagerij Timmer. Loek  , melkboer Zuidervaart   Jantje. met al deze jongens speelde ik en zat ik op school in dezelfde klas verder had je speelgoedwinkel Friedel , Eype en van Trommelenen ook kwartje koekkruimels heb ik vaak gehaald.

Met oud jaar en feestdagen hielp ik de melkboer Zuidervaart met rond en na brengen van losse melk en flessen , ik zal wat trappen gelopen hebben , maar ik kwam die dagen met meer geld thuis als mijn vader.

Verder was er maar een auto in de straat een DKW bestel van de aannemer Meerhof die woonde beneden met 5 kinderen.Dus volop ruimte om te spelen .

In de 2e klas zaten we bij juffrouw Malie in de klas en het lokaal was achteraan   wij waren geen lieverdjes en moesten vaak na blijven, maar de juf bracht de kinderen altijd naar het eerste  lokaal waar de uitgang was.

Wij hadden geen zin om na te blijven en slopen achter de groep aan en verstopten we ons in het toilet bij het 2e lokaal , zodra de juf weer terug liep naar de laatste klas slopen wij de school uit en gingen naar huis

We hebben dit zeker 5 keer gedaan , maar toen bracht de juffrouw de groep niet meer weg en moesten wij echt na blijven

Dit was het voor zover

Roberto Jansen.  (77)

Carin IJzelenberg

Reina Prinsen Prinsen Geerligsstraat 11 3 hoog

Per toeval zag ik deze website, wat leuk!

Ik heb samen met mijn ouders, mijn broer Chris en zus Joke gewoond op nummer 11  3 hoog.

Bij ons "op de trap" woonden meerdere meisjes van mijn leeftijd zoals Sylvia Tummers en Linda Bach.

bernard

Kerstbomen in de box

Hallo Evie,
Ons gezin Bakker woonde een paar jaar boven de familie Louhenapessy. Dat was ongeveer in de periode 1958 - 1961. Ik herinner mij goed het grote gezin en de geur van Indisch eten in het trappenhuis. Naast jullie woonde de familie Scholten als ik het goed heb. Vader Scholten haalde gekleed in een lange lederen jas en op de brommer elders de huur op. Ik speelde regelmatig met jouw broertje Sjors (of George) en ik herinner mij broer Piet(je) die na de Kerst uit de hele buurt de afgedankte kerstbomen inzamelde, die in de box bewaarde voor de oudejaarsfik op de hoek van de straat. Ik woonde op twee hoog en daarboven de familie Kolsteeg en op de vierde mevrouw Veldhuis, die een zwarte herdershond Cassie bezat. Ik bewaar goede herinneringen aan de PG; knikkeren op het pleintje, nozems op brommers in de straat, af en toe een huisuitzetting van bewoners die de huur niet betaalden en dan met de huisraad een aantal dagen op de stoep bivakkeerden. De scharensliep, de wekelijkse bakfiets met vlees (pens?) voor de hond, melkboer Zuidervaart aan de deur, de Vami en Sierkan met schepijs en de huurophaler die wekelijks onder aan het trappenhuis "de huur" naar boven blèrde, waarna eenieder met 15 gulden naar beneden kwam.

Mike Hogenes

Re: Re: Re: Sweet memories

KittyMarquenie:
Mike Hogenes:Kitty Marquenie:Wat heerlijk om te lezen! En wat zijn er dan weer veel herinneringen die bovenkomen.Wij woonden op het L. Valstarhof 5 en mijn (tweeling) zusjes Ank en Miek en ik hebben op de Lidwinaschool gezeten en mijn broer Ferry op de Henricusschool.We hebben later jarenlang in het jongerenkoor Slotermeer gezongen waar mijn vader Goof Marquenie dirigent van was.Mijn man Ton Vergeer heeft op de Henricusschool gezeten en gewoond in de M.C. Addickstraat achter de Fockstraat.Vooral mijn zusje Ank is heel nieuwsgierig hoe het met Michel Hogenes gaat.Hallo Kitty. Ik struin al een eeuwigheid het internet af om maar iets te kunnen ontdekken over Ankie.Niets te vinden. Ik ben ook nieuwsgierig naar haar. Zou haar graag nog eens willen zien of spreken.Laat Ankie maar op Google kijken naar Mike Hogenes. Ik hoop dat ze dat eens doet. Ik ken dit medium niet zo goed en weet dus ook niet of mijn e-mailadres zichtbaar is of kenbaar wordt gemaakt. Maar ik zal deze site vanaf nu goed in de gaten houden.
Hoi Mike,
Leuk je berichtje en mail te lezen. Heb hem doorgestuurd aan Ank.
Ank en Miek wonnen in Purmerend naast elkaar. Groetjes, Kitty

Hallo Kitty. Leuk dat je zo snel reageert op mijn bericht. Ik had ook al contact opgenomen met de redactie om te vragen of jij nu ook mijn e-mail adres en/of 06 nummer kon zien. Dat is niet zo, dat is alleen maar te zien door de redactie. Ik heb gevraagd of ze e.e.a. naar jou wilde doorsturen. Kennelijk hebben ze dat gedaan, en anders kun je alles bij de redactie opvragen. Ben benieuwd of en wanneer Ankie iets van zich laat horen. Bedankt dat je e.e.a. hebt doorgestuurd. Groeten Mike.

KittyMarquenie

Re: Re: Sweet memories

Mike Hogenes:
Niets te vinden. Ik ben ook nieuwsgierig naar haar. Zou haar graag nog eens willen zien of spreken.

Hoi Mike,

Mike Hogenes

Re: Jongerenkoor slotermeer

Miek Marquenie:
Hele mooie tijd gehad is Slotermeer waar ik ben opgegroeid. Fijne herinneringen ook aan het jongerenkoor Slotermeer. Alleen heb ik jammergenoeg ook een erg nare herinnering aan het koor. Mijn vader, dirigent van het koor, werd op een gemene achterbakse manier bedonderd. Het is jammer dat je daar achter moet komen terwijl je zelf met hart en ziel voor het koor staat. Hij is er erg ziek van geweest en is altijd een verdrietige ervaring voor hem gebleven. Gelukkig waren er mensen met het hart op de goede plaats die hem toen geholpen hebben om er weer een prachtig koor van te maken. Dit wilde ik toch na zoveel jaar even kwijt.

Jemig Mieke, hoe is het met jou???? Na veel gespeur heb ik e.e.a. van je kunnen achterhalen. Ik zag je enkele weken geleden op een prachtige foto staan, ik denk op de bruiloft van je dochter.
Dat kan niet missen want ze lijkt erg veel op je. Ben al een eeuwigheid op zoek naar Ankie, maar kan nergens iets over haar vinden. Wil jij aub bij gelegenheid mijn gegevens aan haar doorgeven (tenminste, als ze voor jou zichtbaar zijn, want dat weet ik niet). Kwam zojuist ook een foto tegen van jou, Ankie, Edwin en mijzelf op een trouwfoto van Kitty. Schrok me rot. Nooit eerder gezien. Wat een broekie. Zou het leuk vinden eens iets van je te horen.
Groeten, Mike.

Mike Hogenes

Re: Re: Re: Re: Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

Ria lakeman:
Kitty Marquenie:Maria Knijn:Voor Michel Hogenes©Mijn naam is Michel Hogenes.Ik lees hier allemaal verhalen die mij erg aanspreken.Ikzelf woonde in de Wiardi Beckmanstraat achter de Fockstraat. Dus de beschreven buurt ken ik erg goed.Ik zocht eigenlijk reacties van bijvoorbeeld oud leerlingen van de Henricus en Ludwinaschool.Heb ik nog niet gevonden, maar ik vond dit hartstikke leuk om te lezen.Groeten.wij hebben een site op Facebookhttps://www.facebook.com/groups/144756298960018/
Hallo Michel Hogenes,
Leuke verhalen op deze site,Ik heb met jou zus in de klas gezeten,ze heten toch Agnes.dat was op de Lidwina school ,volgens mij was dat in 5 e of 6 e klas.

Beste Ria, nee, mijn zussen heten Anita en Marian. Ik had ook een broer, Tom. Overleden in 1973.

Mike Hogenes

Re: Sweet memories

Kitty Marquenie:
Wat heerlijk om te lezen! En wat zijn er dan weer veel herinneringen die bovenkomen.
Vooral mijn zusje Ank is heel nieuwsgierig hoe het met Michel Hogenes gaat.

Ria Lakeman-de Kruijs

Re: Re: Slotermeerse herinneringen door Nico Scharn

Kitty:
Slotermeerse herinneringen door Nico Scharn:In 1958 van Zaandammerplein 39 verhuisd naar R.P.Geerligsstraat 7, naast de nu beroemde viroloog Appie Osterhaus met wie ik nog in zeepkisten door de buurt toerde.Veel fijne herinneringen. Personen: Bartje Boonstra, Henny Overgoor, Cor de Rijk, Chris Derriks, de Kuins, de Louhenapessy's, Beljaars, Sopaheluwakan, Pattipeilohy, van Cutsem, Beusekom, Vieleers, Holtus, Kiewiet, Heinhuis, etc. etc.Veel gespeeld op 'het landje' (Erasmuspark / Gerbrandypark) en vele jaren gevoetbald aldaar (straat tegen straat). Knikkeren op het plein voor ons huis (wie loert er? tien tegels!), slagbal met rondjes, naar de Bieb (zat een tijdje naast Genet de groenteboer). De schillenboer die duizenden trappen opliep!) Ik hielp de melkboer Zuidervaart (melk rondbrengen) ende bontwinkel van Vlek (auto wassen).Ik werkte inde vakantie bij de Hema bij de lege flessen en later toen ik voor sportleraar studeerde, gaf ik volleyballes aan de Hema-lieden. Ook heb ik jarenlang sterke drank bezorgd voor het Oude Wijnhuis (Skippy, had een moeie dochter).Je had speelgoedwinkel Friedel, Slagerij Timmer, Boekwinkel Haverkamp en Mönnich (naaimachines). Ik was klaarover bij de kruising Fockstraat / Vlugtlaan. Een paar kruisingen verder (bij de spoordijk) stond e lekkerste patatkraam van Nederland en des zomers liepen we gekleed in zwembroek helemaal naar het Jan van Galen of naar de Sloterplas.Ik scharrelde met een meisje boven Genet (hoogste verdieping) en met Willie de Rijk en Trees Hensen e.a.Mijn broer Dick (nu raadslid te Purmerend) scharrelde met eneDiana (schuin tegenover ons). Tegenover ons woonde de sergeant, waarbij wij een keer brand zagen ontstaan. Schuin boven hem viel een keer een kind uit het raam, waarbij ik net even te laat was om het op te vangen. De agent van de overkant poetste de hele dag zijn auto en met oudjaar hadden we een machtig fik op de hoek van de Dobbestraat.We sleedden van de spoordijk in de winter en schoten dan door tot op de van Tienhovengracht. In de zomer groeven we holen en ondergrondse hutten in de dijk en speelden we Old Shatterhand en Winnetou. Toen ik ging trouwen op 16 juli 1971 reden de witte koetsen tot op het knikkerplein voor ons huis en daarna haalde ik mijn bruid op in de Tooropstraat waar ik volgende week 38 jaar mee hand in hand zit. Met Evie en nog wat Louhenapessies heb ik nog wel eens contact gehad via deze site. Met Cor de Rijk heb ik nog steeds contact. De Vieleerzen en de Heinhuizen en hun nageslacht kwam ik in Almere weer tegen.Ik weet nog dat eerste grijze tram (lijn 13) ging rijden.Dat was toen in onze ogen een heel modern ding!Daarvoor had je van die ouwe dingen met de brievenbus achterop. In de Catharinakerk bij de Vening Meineszlaan ben ik jarenlang trompettist geweest van Jongerenkoor Slotermeer o.l.v. Govert Marquenie.Als me nog meer zaken te binnen schieten, mail ik opnieuw.Vriendelijke groeten,Nico Scharn, van de familie Scharn die in de jaren vijftig, zestig en zeventig in de RPG 7 woonde.
Dag Nico, super om wat van je te lezen. Je weet echt nog veel uit die tijd. Je was met je trompet zeker een hele goede aanvulling op het combo. Mijn vader heeft genoten van de tijd dat hij dirigent was van het jongerenkoor. Hij is overleden toen hij 62 was, oorzaak longemfyseem. Mijn moeder is inmiddels 95. Mijn zusjes Ank en Miek wonen in Purmerend, mijn broer Ferry in Amstelveen. Hij is oprichter geweest van de KLM partyband Night Flight to RIO en is onlangs gestart met een combo.

Hallo Nico,
Wat leuk dat jij nog zoveel namen weet,wij woonden op 13 || Mijn broer en ik.Harry de Kruijs en Ria.wat is dit een leuke site.Lees al die verhalen met een brede lach.Was ook een leuke tijd.

Re: Re: Wie kent mij nog

betty de bruijn:
Betty de Bruijn van der Laan:Hallo,Ik ben Betty de Bruijn van der Laan,Heb in de Reina Prinsen Geerligsstraat 17 gewoond naast Suze en Roos en de Fam. Mulder.Groetjes Betty

Hallo Betty,

Ja ik kan je wel. Ik ben Ria de Kruijs van nr 13 || Wij speelden wel heel vaak samen.Leuk deze site,mijn broer Harry kwam het tegen.Nu lees ik al die verhalen.zo leuk om te weten dat een hele boel mensen hier hun verhaal schrijven.

Ria lakeman

Re: Re: Re: Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

Kitty Marquenie:

Ria Lakeman

Reina prinsen geerlingssrtaat 13 ||

Hallo Evie,
Wat leuk om dit te lezen jij was mij buur meisje.wij speelden altijd met elkaar,met je zussen Suzie een roos,je broer Pietje zo noemden wij hem.Wat hebben wij daar veel gelachen en gespeeld..Je zal wel denken wie is dit!!!!!Ik ben Ria de kruijs.Mischien weet je het nog.Het was een hele leuke tijd,Mischien ken jij oon nog Betty V.D.Laan die woonden op 17 huis.

Harry de Kruijs

Reina Prinsen Geerligsstraat 13 II

Hallo Evie,
Kom deze maand nov. 2015 deze info site tegen. Leuk te lezen de verhalen van mensen die vroeger bij je in de buurt hebben gewoond. Woonde vanaf het begin 1953 ik was toen 12 jaar, heb nog een zus Ria die jullie beter kennen (7 jaar jonger dan ik). Kwam regelmatig bij jullie over de vloer, herinner dat je vader bij de marine was en heb jullie gezin steeds groter zien worden. In 1966 ben ik getrouwd, in 1972 vanuit Amsterdam naar Breda, woon nu (34 jaar) in het oosten van het land. Zal de site ook aan mijn zus door mailen. Doe je broers en zussen de groeten.van mij.

Miek Marquenie

Jongerenkoor slotermeer

Kitty Marquenie

Sweet memories

Kitty marquenie

Re: Re: Gezellig Slotermeer

Lucia Spitteler:
Michel Hogenes:Hoi Evie,Daar bgint iedereen mee dus ik ook maar, hoewel ik echt niet weet wie je bent. Mijn naam is Michel Hogenes.Ik lees hier allemaal verhalen die mij erg aanspreken.Ikzelf woonde in de Wiardi Beckmanstraat achter de Fockstraat. Dus de beschreven buurt ken ik erg goed.Ik zocht eigenlijk reacties van bijvoorbeeld oud leerlingen van de Henricus en Ludwinaschool.Heb ik nog niet gevonden, maar ik vond dit hartstikke leuk om te lezen.Groeten.
Ik heb met al mijn broers en zussen op de Henricus en de Lidwinaschool gezeten, op mijn jongste zusje na.

Kitty Marquenie

Re: Re: Reina Prinsen Geerligsstraat 15 huis

Maria Knijn:
Voor Michel Hogenes
Ik lees hier allemaal verhalen die mij erg aanspreken.
Ik zocht eigenlijk reacties van bijvoorbeeld oud leerlingen van de Henricus en Ludwinaschool.
Heb ik nog niet gevonden, maar ik vond dit hartstikke leuk om te lezen.
Groeten.
wij hebben een site op Facebook

Kitty

Re: Slotermeerse herinneringen door Nico Scharn

Slotermeerse herinneringen door Nico Scharn:
Mijn broer Dick (nu raadslid te Purmerend) scharrelde met ene
Ik weet nog dat eerste grijze tram (lijn 13) ging rijden.
Dat was toen in onze ogen een heel modern ding!
Als me nog meer zaken te binnen schieten, mail ik opnieuw.
Vriendelijke groeten,
Nico Scharn, van de familie Scharn die in de jaren vijftig, zestig en zeventig in de RPG 7 woonde.

Anneke van Cutsem-Williams

Re: Re: Re: Hallo Evie

Anne van Cutsem-Williams:
bettybo@live.nl:Ans muller:Hallo Evie,Wij woonde op nr 19 hs,ik herinner mij jou wel we zaten met jou op de trap bij jullie, jij was nog geen jaar(een baby)met Roosje Suze en Jeanne.Mijn broer Koos was vriend van jou broer George en mijn broer Tonnie was vriend met Freddie, Jonnie en Richard.Ik herinner mijn jou familie nog goed.Wij speelde vaak in de box,Het was een leuke tijd.Er wonen geen oude bewoners meer ik kom er ook nog weleens. Ik hoop nog wat van jou te horen of misschien van Roos of Suze.Groetjes AnsHallo Ans ben jij Ansje Mulder ik heb in de R.P.Geelingsstraat 17 gewoondBetty de Bruijn van der Laan.

Gelood dat wij buren waren wij woonden op 17hs en jij op 19hs. Je vader was postbode. Ben al in geen 8 jaar in de buurt van de Reina Prinsen Geerligsstraat geweest, vroeger gingen we altijd langs maar het is zo verandert! Ben nog steeds Facebook friends met Roosje en Jeanne en mijn broer gaat om met Tonnie Louhenapessy. Leuk om al die oude dingen te zien. Zelf woon ik in het buitenland.

Lucia

Lucia Spitteler: