'Stoepranden' en namen uit Osdorp (2)

Auteur: Carola Boon
Osdorp

Mijn naam is Carola Boon, maar vroeger heette ik Carola van den Heuvel. Ik woon nu al 34 jaar in Australië, maar in de jaren 60 en vroege jaren 70 woonde ik in Osdorp.

Verder herinner ik mij de families Schuil, Donker(s), en de familie de Jong, een deur verder, met de kinderen Sabina, Pascal en Bianca. Sabina was mijn beste vriendin in de 1e en 2e klas tot dat ze verhuisde naar de binnenstad. Sabina had zwarte lakschoentjes waarop ik zeer jaloers was en toen ik eindelijk ook zwarte lakschoentjes had, had zij rode en zat ik er weer naast. Zij gingen elk jaar naar Spanje op vakantie. Ze hadden ook twee hondjes, langharige tekkels en die waren zo erg lruk. Ze hadden ook fietsen - ik niet - maar ik mocht er niet op rijden van hen. Tegenover ons woonde de familie Westerus met de kinderen Ans, Joke, Gusta en Tineke. En boven hen woonde een donkerkleurige familie met hele lieve kindertjes; één daarvan was Lisa die aangereden werd door een auto, waarover ik mij zeer schuldig voelde hoewel het niet mijn schuld was. Een deur naast hen woonde Saskia en Jeroen en beneden hen woonde een tweeling waarvan er één in het gezicht werd geschopt tijdens een rodeo in het Indianendorp tijdens de vakantie.

Aan de andere kant van mij woonde de familie Slemmers. Verderop woonde Gino en “hij was de schrik van de straat’”, maar hij zal wel een goed hart gehad hebben.
Ik heb op de Heimansschool gezeten en ken nog namen zoals Rob Steenstra, Eric Visser, Rob Bruinsma, Inge Schultz, Jasmijn Oosterbaan, Brenda Mijners, Karin Golberdinge, Karin Kneips, Bob van ’t Woud, enzovoort. Daarna naar de OSG; Marja de Vries, Yvonne Hogeberg, Loes de Rijke, Liesbeth de Jong, Winnie van Dam, en Ria Dieppe, wiens vader mij eens thuisbracht op z’n motorfiets.

Waar ziin al deze mensen nu? Ik zou ze zo graag nog eens spreken.

Welnu, er zijn nog zo veel herinneringen aan Osdorp en de scholen waarop ik gezeten heb. Ik ben nu 54 jaar jong maar ik begin te denken aan mijn jeugd. Ik heb een goed leven gehad en heb geen spijt naar Australië te zijn verhuisd. Maar per ongeluk stuitte ik op deze website en dat heeft me melancholisch gemaakt. Dus als iemand hierover contact met mij wil, ben ik zeer geïnteresseerd.

'So many more memories, and such happy ones!'

Lees ook deel 1 van deze herinneringen.

Tineke westrus

Osdorp

Hoi Carola, leuk zo een verhaal over vroeger. Ik ken je nog en mijn zuster gusta kent je ook. Wel leuk om elkaar zo weer te ontmoeten. Gr

Erik de Mon

Nostalgie

Hallo Carola, als oud Osdorper die al 35 jaar in Spanje zit raad ik je aan je op de website van de Schoolbank in te schrijven. Daar kan je nog een hoop tijdgenoten tegenkomen van de Heimanschool en de OSG. Succes ermee!

Sandra L

steelvliet

Michaela woonde bij mij op de trap .haar broertje heette ronny.echt lief waren zij.

Sandra

Hoi

Hoi ik woonde boven westrus.dus nadat die indische familie verhuisd was.met mijn ouders en broer heb ik er jaren gewoond.ik woon er nu nog in de nieuwbouw.het blok zag ik vorige maand gesloopt worden.niet fijn maar ja zo gaat t he.

Gino de Vriess

Hallo die Carola

Ik was de kwaadste niet hoor, Dirk Slemmer zie ik weinig, Dickie Slaaf heb ik zeker 40 jaar niet meer gezien, alleen Gerrie de Roo uit onze straat en andere gabbers uit mijn jeugd zie ik nog wel, onze kant van de straat is al afgebroken, alleen de evenkant staat nog overeind, als ik door ons oude buurtje loop doet 't pijn, al de heftige en leuke jeugd herinneringen komen dan weer boven en het besef dat de tijd voorbij vliegt is overweldigend.

Carola Boon

Hi Edwin

Ik weet niet of deze email aankomt. Het is al zo lang geleden. Ik heb de verhaaltje verteld maar nooit meer gekeken. Ik heb inderdaad in je flat gewoond met kinderen. Hoe gaat het met jou. Woon je nu in duitsland of in Costa Rica? Je stond samen met Claudia. Als je dit leest email me maar dan vertel ik wel verder.

het ga je goed.

carola

Carola Boon

Re: Hai Carola

> Edwin:
> Leuk hier iets van jou te lezen, ik ben de broer van Anita, waar jij in 1990 in mijn kleine woning hebt geslapen met je man en kinderen een paar maanden geloof ik.
> Je man (Jeroen geloof ik)en jij wilden weer in Nederland wonen om te proberen of je je thuis voelt na vele jaren buitenland, het is niks geworden dus jullie gingen weer terug.(Gelijk had je:-)
> Misschien lezen je broers, Willem en Petro, dit ook, ik ga in ieder geval mijn zus mailen, ze was ook bij jullie in Australia toen hebben ze geloof ik een ongeluk met een kangeroo gehad, midden in de prairie.
> Groetjes.

Edwin Kuipers

Heimansschool Osdorp

Dag Carola, hier wat foto's waar je ook opstaat.

Heimansschool 2

Heimansschool 2

Heimansschool 3

Heimansschool 3

Heimansschool 4

Heimansschool 4

Heimansschool 5

Heimansschool 5

Heimansschool 1 wie, wat, waar, wanneer

Heimansschool 1 wie, wat, waar, wanneer Door: Edwin Kuipers

Edwin

Hai Carola

Groetjes.

Roeland Voogd

Re: De Jong

carol Bon:
Ik noemde Sabina, Pascal en Bianca als de familie De Jong maar dat was per abuis. Hun achternaam was Vonk. Ik weet niet hoe ik dat zo verkeert herinnerde. Ik had een Juffrouw de Jong op de Heimans school in de 1e en 2e klas toen Sabina ook mijn beste vriendin was. Misschien kwam het daardoor. Kan iemand zich nog het stoepranden herinneren?

Kijk eens bij mijn profiel.

carol Bon