Eerst Gasspecialist, later HoCo

Auteur: Willem Verbruggen

Andy:
Channah van Straaten:De HOCO zat in de beginjaren dat wij in Geuzenveld woonden niet op de hoek Ruys de Beerenbrouckstraat/Pieter van der Werfstraat, maar aan de overkant van de Ruys met de Jacob Cabeliaustraat. De Ruys de Beerenbrouckstraat was inderdaad niet erg breed, daar heb ik mij in later jaren, toen ik nog wel eens in Geuzenveld kwam omdat mijn ouders daar woonden, over verbaasd. Als kind zie je de dingen anders, en vooral groter.Channah, je hebt gelijk.In de winkel die werd aangeduid hoek P. v.d Werfstraat zat eerst een haardenwinkel. Ik weet niet meer zijn naam, maar ik dacht de firma Jaspers.

Dat was een winkel van De Gasspecialist. Een ander filiaal van deze zaak bevond zich in Slotermeer helemaal aan het begin van de Burg. De Vlugtlaan, bij de dijk.
De fa. G.J. Jaspers zat in de 1e Hugo de Grootstraat (vanuit Jan van Galenstraat links over de brug).