jan baas

Auteur: Jan Baas - automobiel bedrijf Baas & Zn

graag wil ik een steentje bijdragen aan de herinneringen van deze site
Ik ben nu 84 jaar, maar heb mogen beleven het begin van Osdorp, Slotermeer en al die nieuwe wijken. Ik werkte bij het internationaal transportbderijf D.P.de Rond,en voor de firma Bos en Kalis voerde wij de werkzaamheden uit.
Eerst werden de tuinderswoningen en boerderijen ontruimd, verhuizingen voerde wij ook uit, daarna het opspuiten van zand, maar ook het uitbaggeren van het Slotermeer. Wij hebben veel zandstraalbuizen vervoerd, maar ook veel dragline's, tenslotte ook veel bouwmaterialen, zoals ook de Straatstenen, die in hoofdzaak werden aangevoerd door de firma Haukes te Kekerdom.
In het haar 1958 werd ons bedrijf verkocht en kon ik het niet vinden met de nieuwe eigenaar, en kwam in dienst bij de ANWB als wegenwacht, dat heb ik 5 jaar gedaan, daarna ben ik een zelfstandig garagebedrijf begonnen op de sloterkade 170, naast de smederij van der Linden, dat heb ik 30 jaar met veel plezier gedaan, tot 1992 toen heb ik de zaak verkocht en ben goed bedrogen
mede schuldig door de nieuwe huiseigenaar, nu woon ik in Heiloo samen met mijn vrouw die 81 jaar is.
Van hier uit een groet aan alle bekenden en voormalige klanten
Jan Baas jabimsn@live.nl