fijne tijd

Auteur: ALBERTINE OSWALD

ja, de westlandgracht , het was er fijn wonen . ik ben tineke van zijl ,woonde op nr. 165 . ik zie ook de kolenman komen , koud en guur mons op het vuur ! ook kon je altijd bij de kruidenier BLOM terecht als de licht of gasmunt op was ,zelfs op zondag .ik weet nog dat we in de bosjes verstoppertje speelden , er zat altijd iemand van ons op de elektrobus om uit te kijken naar de politie die ter paard kwam kontroleren ,want we mochteneigenlijk niet over de heg klimmen. kwam er nu politie dan riep de wacht ,jut jut jut er komt een smeres aan . en doken we weg achter de bosjes! touwtje springen , knikkeren , noem maar op , wat hadden we een heerlijke tijd . als ik op het ijs was ,klopte mijn moeder tegen het raam want dan stond er lekkere hete soep of cacao op ons te wachten. naar boven ging je gewoon met je schaatsen aan door het hele huis . ik hoop dat jullie ook nog deze fijne herrinneringen hebben . woon nu alweer 42 jaar in duitsland ,maar deze fijne tijd zal altijd bij me blijven!