Re: Re: Burgemeester Fockschool

Auteur: gonny Stricker

gonny stricker:
freek.zevenhek@planet.nl:Er staat geschreven dat aanvankelijk Dhr. De Gans het hoofd van de school was, maar dit klopt niet. Allereerst was Dhr. Visser het hoofd. Hij werd opgevolgd door Dhr. De Gans. In die eerste jaren - ik was leerling van 1955 tot 1960 - was Dhr.de Haan de eerste concierge. De CV werd gestookt op cokes, welke door een luik op de achterste speelplaats in de kelder gegooid werden.Regelmatig werd in de aula een 'schoolfilm' gedraaid. Ik kan me een film herinneren over 'Het vrouwtje van Stavoren' en een film over het maken van houten klompen. Later kwamen de weekafsluitingen.Ik kan mij juffrouw Kop, Dhr. Quak, mevr. Tolsma en Harmsen, juffr. van Kesteren, Meester Snijder (die vertrok nar de Ned. Antillen) en juffr. Ponte herinneren. Ook was er nog een meester De Graaf Bierbrouwer.Freek Zevenhek

Beste freek.
De kans dat wij lang heel lang geleden bij elkaar op school hebben gezeten is groot.