Amsterdammer

Auteur: Joop Komen

Grosso modo kan ik het met Joop eens zijn dat bij het gros van de Amsterdammers de balans naar de onaardige kant doorslaat.
Maar Joop moet me wel eerst even vertellen wat en wie nu eigenlijk die Amsterdammer is.
Vallen daar ook de in Amsterdam geboren Friezen, Limburgers, Marokkanen, Turken, enz., enz., onder, en ook de in Amsterdam geborenen doch uitgeweken over de gehele wereld?
Met deze vraag ontkracht ik meteen de stelling van de brave Joop met zijn definitie van “DE AMSTERDAMMER”.
Want beste Joop, inmiddels bestaan er nog nauwelijks echte Amsterdammers, en zelfs de definitie van een Nederlander zal moeilijk worden.
De Middeleeuwen liggen al ver achter ons lieve Joop en verander je stelling maar snel in:

“Het is algemeen bekend dat de wereldburgers een harde, onvriendelijke en vaak onverschillige mentaliteit hebben”.

Zo Joop, nu ben ik het helemaal met je eens en spreek me niet tegen, want ik ben een geboren Amsterdammer van 81 jaar die nu al weer 22 jaar in de Achterhoek woont, gevlucht voor het drukke en gejaagde stadsleven, maar niet voor de Amsterdammers, want die bestaan al lang niet meer.

Gelukkig Nieuwjaar nog voor alle lezeressen en lezers van het GVW!