Re: De Gruyter

Auteur: Hilde

Elisabeth Toet:
In het bovenstaande verteld u over de Gruyter op de hoek van de van Leeuwenlaan en de Burg. Roèllstr. Volgens mij, ik kwam al wonen in 1959 in Geuzenveld, was de Gruyter op de hoek van de Ruychaverstr. en de Dr. Colijnstr. Mijn eerste automatische wasmachine kwam daar vandaan, daarom weet ik het zo goed.

De Gruyter zat op de hoek Burg v Leeuwen/ Roëll straat en ook in de Nic Ruyghaven straat op de burg Roel straat / Burg Rendorp straat zat ook een de Gruyter net als Burg de Vlugt hoek plein 40-45 Burg de Vlugt zij straatje Theo Dorus Dobbe dan Bos en lommer 361 Bos en lommer 215 en Bos en lommer hoek Beaste Vaar straat . en zo kan ik er nog meer opnoemen ben een de Gruyter kenner van Amsterdam werkte zelf op de hoofddorpweg 32 hoek Hoofddorp plein de meeste Gruyters zaten ook op een hoek. Ik herken ook veel oude panden van de Gruyter zo heb ik al jaren dat een pand in de der kinderen straat een de Gruyter moest zijn geweest en dat kreeg ik van het weekend bevestigd een foto die hing bij de tentoonsteling 50-60 nieuw west in het stads archief