Re: Re: Duivenstront (deel 2)

Auteur: Corry van Koot- Harms

joop jansen 1932:
Wij hebben in 1958 onze woning in de v.Beuningenstr 40 3 hoog voor gekregen en waren vreselijk gelukkig.Deze woning stond op de hoek en onder onze woning ,had je groenteman de Rond,aan de overkant Willem de sigarenboer,aan de andere kant de kininefabr. en aan die andere kant,de melkboer.
Wij hebben er drie jaar met plezier gewoont,hadden leuke buurtjes,o.a
Jan en Rie Wisse,onze achter buren heette ook Jansen,Vlenterie enz,wij woonde met zes gezinnen op deze trap.
Vreselijk veel lol gehad,ook het huwelijksleven konden wij door de dunne muurtjes goed volgen.
Onze W.C,s waren op de gang van het trappenhuis,afijn,het was bekrompen maar O zo gezellig.
s,Avonds,als er wel eens gevochten werd,kwam Willem de sigarenboer,ging er midden tussen in staan en bracht ze dan tot bedaren,wat hem meestal lukte.
De straat was geweldig en iedereen stond ook klaar voor je.
Twee van onze drie kinderen zijn er geboren en werd het langzaam tijd dat wij gingen verhuizen,daar het huisje te klein werd en zijn toen naar Slotermeer verhuisd,waar wij veertig jaren gewoond hebben en wonen nu,nadat onze kinderen de deur uit zijn gegaan in Hoofddorp
Onze huwelijksstart in de v.Beuningenstr. zijn onze beste herinneringen en komt veel in onze gesprekken terug.
Groeten aan mensen welke ons nog kunnen herinneren Fam.Jansen

Beste Fam. Jansen ik vind dat heel leuk om te lezen.