Re: Re: Re: Lid van de kerk

Auteur: Willem Verbruggen

Kees Hendriks:
Willem Verbruggen:Peter:Kan iemand mij informatie verschaffen over de familie Vledder of familie van Keulen welke in een van deze kerken 'gezeten' heeft (als lid uiteraard) ?Of is er iemand die een van deze families kent en hun verhalen ?Zelf ben ik ook lid geweest van de gereformeerde kerk (van Ds. Mul) welke nu de Bron heet, en een kerk in Geuzenveld volgens mij de Hervormde Kerk (van Ds. Janssen). Gaarne verneem ik uw reactiesMet vriendelijke groet,Peterhyena.peter@gmail.comHallo Peter,'De Bron' (vroeger Rehobothkerk) was een Christelijk Gereformeerde Kerk.Ds. Jansen van de Hervomde kerk komt me niet bekend voor. Er woonde een fam. Van Keulen in de R. de Beerenbrouckstraat, maar of en waar die kerkten weet ik niet. Fam. Vledder komt mij min of meer bekend voor vanuit de Geref. Sionskerk (en uit Baantjer.....)U bedoelt Ds. G. Janssen (inmiddels overleden); was predikant van de kerk "De Kandelaar", gelegen in Slotermeer, aan de Burgemeester Vening Meineszlaan. Deze kerk was toen "Gereformeerd Vrijgemaakte kerk buiten het verband", tegenwoordig "Nederlands Gereformeerd" en is samengegaan met de Christelijk Gereformeerde kerk aan de Willem Kloosstraat, "De Bron"geheten. Het kerkgebouw "De Kandelaar" is nu in handen van het Leger des Heils. Voor zover ik kan nagaan is er in Geuzenveld en Slotermeer geen Hervormde Kerk geweest, tenzij de Pniëlkerk daaronder viel aan de Bos en Lommerweg. De "Sionskerk" aan de Dr. H. Colijnstraat was de Gereformeerde Kerk (synodaal), thans een PKN-kerk. Of de door u genoemde families lid waren van een van deze kerken weet ik niet te melden.

Pniëlkerk is een Gereformeerde Kerk geweest. De Kolenkit (Opstandingskerk)was (volgens mij) de enige Hervormde Kerk tot ook de Hoeksteen (nu: De Ontmoering) in Slotermeer werd gebouwd.