Boltini in Hoogeveen

Auteur: Allart Strijker

Jarenlang heeft Boltini 1-dagsvoorstellingen op het Beukemaplein in Hoogeveen. 1á2 dagen van tevoren werd het plein al 'circusklaar' gemaakt d.m.v. parkeerverboden. Eén dag van tevoren kwamen de eerste wagens rond 16.00u aan. De hele avond en nacht reed het door met de vreemdste creaties van vrachtwagens. Vooral omgebouwde autobussen zag je veel. In no-time werd op de dag zelf de tent opgebouwd (hydraulisch!). Wij hielpen als tieners mee, en kregen dan een vrijkaartje voor de voorstelling. 'S avonds rond 22.00u. was de voorstelling afgelopen. Binnen 3 uur was bijna alles (!) vertrokken. De volgende ochtend was er nog eén wagen over n.l. de vuilnisauto van Boltini, die het terrein schoonmaakte. Ook deze vertrok dan tegen 10.00u. en alleen de plaats waar de piste was (restanten zaagsel) herinnerde aan 2 dagen circusleven.