Re: Re: van der hoopstraat

Auteur: Ans Vegt

d.van dijke-adelaar:
marja van den boogaard (sloep), 2 okt 09, 09:04ook ik heb in de van der hoopstraat gewoond en wel op nr 55 boven de groente winkel van wim en truus nijdam.ik woonde er van af 1957 tot mijn trouwen in 1971.ook ik weet me wel veel winkels van die tijd.tegen over ons was klik de drogist maar hij verkocht echt van alles een grote beleving was die winkel en dat had je de boekwinkel van klaver,ik had ook ergens gelezen over een visboer wouters.dat was een oom van mijn vader ome henk en tante trien.ik heb zelf op de van bosseschool gezeten in de clifford straat maar daar lees ik niks over en ik was niet alleen op school ik kan nog wel veel meer neerzetten van mijn verhaal maar ik doe het nog wel eens ik zet eerst alles maar even op een rijtje dan schrijf ik wel een stukje als jullie het leuk vinden groetjes marja van den boogaard.

Hoi Marja,
Het is wel een late reactie, maar ik lees nu pas deze site.
Wij, familie Vegt hebben op drie hoog boven de Propers gewoond in de Fannius Scholtenstraat.
Dat waren Ome Cor en Tante Trien, Cootje, Henkie, Joke en corrie Proper.
Ik heb ook op de Van Bosscheschool gezeten en op de site van schoolbank staan klassefoto's.
Ik heb een zuster Nellie en toen nog twee broers Henk en Jelle.
Mijn schooltijd was van 1962 t/m 1967 en toen zijn we naar Zaandam verhuisd.
De directeur van de school heette toen Dhr. Oosterhuis en was een strenge man.
Ik herinner mij ook nog Meester Mcdonald een hele lieve man en van de kleuterschool De Zanglijster jufr. de Koning?
Ik ben op schoolbank al op zoek geweest naar mensen die ook wat te vertellen hadden of bekenden van deze buurt.
Ik hoop dat je dit nog leest en wat herinneringen zal oproepen.

M.vr.gr.