Re: Hele goede herinneringen

Auteur: els schuwer-fisher

Clarita van Rijsen:
In heb mijn hele lagere schooltijd op de Fockschool gezeten (1954-1960). Ik kan me herinneren dat de school nog niet klaar was en dat we in houten noodgebouwen waren ondergebracht. Een van de hoogtepunten van het jaar was de voorjaarstentoonstelling waarbij ieder kind een hyacinthen-, tulpen- of narcissenbol mee naar huis kreeg om te verzorgen. Als de bloemen waren uitgekomen werd er in de aula een tentoonstelling georganiseerd. Je was uitermate trots om je familie de door jou verzorgde bol te tonen. Hele goede herinneringen heb ik aan meester Pranger die ons in de vijfde klas een soort krant liet maken waarbij we met gutsen stukken linoleum bewerkten die met inkt werden ingesmeerd en op papier werden afgedrukt. Namen van klasgenootjes zijn o.a. Marianne Pendavingh, Willy Werkman, Klazientje Kok, Elsje Fisher, Rudi Koopmans, de tweelingbroers van Asch, Nineke Fortgens. In de zesde klas zat je niet meer met je oude klasgenootjes in de klas omdat er drie zesde klassen waren (A, B, C). De leerlingen van klas A gingen naar het middelbaar onderwijs, klas B naar de mulo en klas C naar huishoudschool en de ambachtschool.

Wat leuk om te lezen,namen komen weer voorbij,heb inmiddels via facebook al contact met een paar oude klas/buurtgenoten