Slootermeerschool (Burgemeester Fockschool) 50 jaar

(gingen alle zesde klassen naartoe), circa 1980.</p>

Schoolreisje

'Op de boot tijdens Texel-schoolreis
(gingen alle zesde klassen naartoe), circa 1980.

Reünie op vrijdag 1 juli

De Slootermeerschool — vroeger bekend als de Burgemeester Fockschool — viert dit jaar het 50-jarig bestaan. Op vrijdagavond 1 juli is er een reünie. Hup mede-scholieren! Meld je aan!

1955

Het duurde nog tot 1955 voordat de Burgemeester Fockschool er stond. En dat terwijl de woningen al vanaf 1952 werden bevolkt door kinderrijke gezinnen! De Fockschool aan de gelijknamige straat was dus zeer welkom. Het was een moderne school. Geen dikke muren en tweepersoonsbankjes. Nee, deze school had veel glas, veel ruimte en tafeltjes (met inktpotjes) zodat je ook in groepjes kon zitten.

Klapsigaren

“De Burgemeester Fockschool was een school met gemotiveerde docenten die bekwaam geleid werd,” herinnert oud-leerling Richard Bakker zich elders op deze website. “Ik heb er degelijk onderwijs genoten waar ik nu nog steeds van profiteer.” Ook andere oud-leerlingen (waaronder ondergetekende) hebben hun herinneringen. Bijvoorbeeld aan het gebarsten aquarium (“De vissen dreven rond door de gang”) en aan de confrontatie in de jaren zestig in het nabijgelegen parkje tussen de ‘Katholieken, Elastieken!’ van de Sint Catharinaschool en de ‘Openbaren, Klapsigaren!’. Een oud-leerlinge herinnert zich dat juffrouw Kopf een dikke zelfgebreide trui voor haar had gemaakt. Toen een enorm cadeau voor het kind van een arme, gescheiden moeder.

Reünie

Alle volwassen oud-leerlingen en alle (oud-)docenten zijn uitgenodigd voor de reünie van de Burgemeester Fockschool/Slootermeerschool op vrijdag 1 juli tussen 19.00 en 22.00 uur. Karin Zaal is druk bezig met het bijeenzoeken van de oud-leerlingen. Een enkeling woont nog in de buurt, maar de meeste zijn verhuisd, getrouwd (hebben een andere naam) en onvindbaar na zoekacties op internet en in het telefoonboek. De reacties van de ‘gevonden’ leerlingen zijn leuk. Vanuit Amerika meldde zich een oud-leerling die met de hele familie in juli overkomt voor het weerzien met de oude school! Kent u iemand die op de Burgemeester Fockschool/Slootermeerschool heeft gezeten? Bent u dat misschien zelf? Vertel het door en meld je aan bij Karin Zaal (020 6132233 of zaal@slootermeerschool.nl)

(circa 1981)</p>

Voorbereiding toneelstukje

: 'Voorbereidingen achter het toneel; lachen van de zenuwen
(circa 1981)

vriendje van Shirley Brandeis. "Thierry, waar ben je????"</p>

Thierry Heijer

'Thierry Heijer (1982); toen
vriendje van Shirley Brandeis. "Thierry, waar ben je????"

Sandra ter Voort

Beter lezen volgende keer haha

Ik zie nu dat het al een aantal jaren terug was....haha.
Maar als het 65 jarig jubileum komt dan wil ik er wel graag bij zijn.

Sandra ter Voort

Wat jammer

jammer dat ik het niet eerder heb gelezen. Had er graag bij geweest. We hebben het toevallig over onze oude schooltijd en waar we op school hebben gezeten. Ik ben in 1982 van school gegaan omdat we verhuisd waren naar Almere. Ondertussen woon ik in Barendrecht helemaal niet meer in de buurt.
Van 1978 t/m 1982 op school gezeten en we hadden juffrouw Koekenberg en Juffrouw Tiedens.
Leuk om nog wat van oud leerlingen te horen hoe het met ze gaat.

groetjes Sandra ter Voort ondertussen Vollebregt-ter Voort en op facebook mocht je me op willen zoeken (alleen voor oud klasgenootjes en leraren) sta ik vermeld als San Vol.

klaas kuiper

Re: Burgemeester Fockschool

Richard Raymond Tielman:
Ik heb vroeger op de Burgemeester Fockschool gezeten. Onlangs kwam ik op SchoolBank.nl een oude schoolfoto tegen van de 6e klas. Onze schooljuf was mevrouw Ponte. Van een aantal klasgenoten weet ik de naam niet meer. Beschikt de Burgemeester Fockschool (thans Slootermeerschool) nog over de namen van de leerlingen van destijds (met name 6e klas met juf Ponte) en zo ja, kan ik dan de beschikking krijgen over die namen.
Enkele namen van destijds: Cor Fisher, Bert Ketelaar, Sjonny Mathijssen.
Mag ik spoedig iets van u vernemen.

groetjes

klaas kuiper

Bert Ketelaar:
Ik kom toevalig op deze site terecht. Was niet op de hoogte van het bestaan van de site noch van het jubileum van de Fockschool. Ik ken Richard Tielman nog van toen. En Sjonny en Robbie de Kreek.
Zou het leuk vinden om nog meer namen te lezen.
Ik kan me de naam van juffr. Ponte ook nog herinneren.
Lijkt me buitengewoon leuk

ik zat in die periode ook op de fockschool. Geert Betten, Marja Abrahams, Rob de Kreek, enkele namen die ik mij mog kan hgerinneren

adrian van diemen ibiza

zomaar

als je op zoek bent naar nineke fortgens kan ik aan haar tel nummer komen ze woond al meer dan 30 jaar op het eiland ibiza
vandiemena12@hotmail.com
mail maar en ik geef het aan u door

els schuwer-fisher

Re: Hele goede herinneringen

Clarita van Rijsen:
In heb mijn hele lagere schooltijd op de Fockschool gezeten (1954-1960). Ik kan me herinneren dat de school nog niet klaar was en dat we in houten noodgebouwen waren ondergebracht. Een van de hoogtepunten van het jaar was de voorjaarstentoonstelling waarbij ieder kind een hyacinthen-, tulpen- of narcissenbol mee naar huis kreeg om te verzorgen. Als de bloemen waren uitgekomen werd er in de aula een tentoonstelling georganiseerd. Je was uitermate trots om je familie de door jou verzorgde bol te tonen. Hele goede herinneringen heb ik aan meester Pranger die ons in de vijfde klas een soort krant liet maken waarbij we met gutsen stukken linoleum bewerkten die met inkt werden ingesmeerd en op papier werden afgedrukt. Namen van klasgenootjes zijn o.a. Marianne Pendavingh, Willy Werkman, Klazientje Kok, Elsje Fisher, Rudi Koopmans, de tweelingbroers van Asch, Nineke Fortgens. In de zesde klas zat je niet meer met je oude klasgenootjes in de klas omdat er drie zesde klassen waren (A, B, C). De leerlingen van klas A gingen naar het middelbaar onderwijs, klas B naar de mulo en klas C naar huishoudschool en de ambachtschool.

Wat leuk om te lezen,namen komen weer voorbij,heb inmiddels via facebook al contact met een paar oude klas/buurtgenoten

Ineke Sijbrands

Ook te laat

Ik ben 44 jaar geleden van de Fock School afgegaan, omdat ik ging verhuizen naar de Veluwe. Jammer Ketelaar kende ik wel maar volgens mij had hij meerdere broers en een Rob komt me ook bekend voor. Ga er eerdaags een keer kijken. Misschien maak ik de volgende reunie nog mee.

tegenwoordig

deze school is super

Bert Ketelaar

Clarita van Rijsen

Hele goede herinneringen

geest

wie is de geest

layla

burgemeester de beste

soory hoor ik zit nu in de bug de vlugt school in het jaar 2007 en ik weet egt niet war jullie het over heebbben hiooooor

Cor Fisher

Burgemeester Fockschool

Ik heb op deze school gezeten van 1954 tot en met 1959. Ik kan mij nog herinneren, dat ik altijd met plezier naar school ging. Dat was mede te danken aan de leuke leerkrachten destijds. De dames v.d. Weerd, Ponte en de heren Schokkenbroek, Quak en niet te vergeten de concierge de heer Koehnen. Naar ik meen maar ik kan mij vergissen was dhr Visser het eerste schoolhoofd van de Fockschool.
Op schoolbank.nl heb ik nog een klasse foto gezet van 6e leerjaar, waarop ook Richard Tielman staat, die op 23 mei j.l. een reactie heeft gegeven. Hele fijne jeugd op deze school gehad.

Marijke Dekker

Reunie was heel erg geslaagd

Ja geweldig de reunie die georganiseerd is geworden. Via Hans van Wilgenburg heb ik zelfs nog een meester Arnold weten te bereiken en die is ook geweest. En ook onze leraar van de 6e klas was zelfs uit Canda overgekomen om de ruenie mee te maken al met al was het geweldig. Zie maar de foto's op schoolbank allemaal. Karin en Edvard bedankt voor de gezellige avond Marijke Dekker.

Richard Raymond Tielman

coby van leuwen

MIJN JEUGD OP DE SLOTERMEERSCHOOL 1956 1959

HEB OP DE SLOTERMEERSCHOOL GEZETEN LEUKE TIJD GEHAD NAMEN VAN MEISJES PAULA VAN BRAKEN LIESJE MOEST ER HELAAS AF EN NAAR DE VOORTHUIZEN SCHOOL
KON NIET GOED MEE KOMEN GROETJES COBY VAN LEUWEN LEUWEN VAN DRAANEN